Excursie Cursussen

Excursie Cursussen


't Natuurlijk Huus geeft excursies om uit te leggen waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Je kunt dat gebruiken als inspiratie voor als je bouwplannen hebt, wilt (her)inrichten, of als je je leven een natuurlijke draai wilt geven. We ontvangen ook vaak scholieren en studenten. Maar je kunt ook terecht voor een excursie op maat, aangepast aan de wens van de bezoeker. Ze kunnen gaan over natuurlijk bouwen, wonen, werken en/of leven.


Er komen kleuterklassen die op school hun droomhuis mogen bouwen, bovenbouw waar het op school over energie gaat, MBO'ers die college volgen over duurzaam bouwen, scholieren die een profielwerkstuk maken, HBO'ers die studeren op de energieprestatie van een woning of de ecologische inrichting ervan, instellingen gaan in gesprek over de natuurlijke levensstijl.

Mensen met bouw- en verbouwplannen komen kennis opdoen, ondernemers (vaak onze partners) nemen klanten mee naar 't Natuurlijk Huus, projectontwikkelaars toetsen hun visie aan die van de stichting Natuurlijk, vriendengroepen passen een excursie in, in het dagprogramma van het jaarlijkse uitje.

Bij concrete bouw of verbouwplannen kunnen we ook regelen dat een deskundige van de BV Natuurlijk aanschuift. Deze tak van 't Natuurlijk Huus kan je bij bouwplannen begeleiden van begin tot eind met een resultaat zoals jij dat wil, maar dat zeker ook natuurlijk en gezond is.

Excursies geven we op aanvraag. dat kan via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Cursussen
't Natuurlijk Huus organiseert zelf geregeld cursussen. De locatie is ook te huur voor het geven van cursussen. Geïnteresseerden kunnen informatie opvragen door een mail te sturen naar 't Natuurlijk Huus. Zie ook Contact

Hier het programma van het eerste kwartaal van 2018

Zaterdag 3 febr. van 14-16 uur
Blue Zones, Japan en Sardinië
Kelly Oostewechel, arts, onderzocht tijdens haar studie de leefwijze van mensen wonend in een blue zone. Ze vertaalde dit naar haar preventie als arts. Over die ervaring gaat ze vertellen
Kosten: donatie aan de hand van waardebepaling achteraf

Zaterdag 17 febr. van 14-16 uur
Biobased Bouwen
Rens Borger, eigenaar van Ecobouwen Salland vertelt en laat zien hoe en met welke natuurlijke materialen je kunt bouwen . Hij is ook betrokken geweest bij de bouw van ’t Leemhuus bij ’t Natuurlijk Huus.
Kosten: donatie aan de hand van waardebepaling achteraf

8, 9 en 23 maart
Van theorie naar ontwerp en aanplant van een voedselbos
Bouwie Greenman en Linda Timmerman nemen de cursisten mee in kennis en kunde voor het realiseren van een eetbaar voedselbos.
Het voedselbos bij ’t Natuurlijk Huus zal ook een educatief karakter krijgen.
Kosten: € 225,00 incl. biologische lunch.

Andere cursussen die we met enige regelmaat aanbieden zijn ‘Natuurlijk koken’, ‘eten uit de natuur’, ‘je eigen moestuin’, ‘kruiden en de natuurlijke geneeskracht’, paddenstoelen eten’, natuurlijk, gezond en vitaal wonen’

Zelf een idee voor cursus, workshop of lezing? Laat het ons dan ook gerust weten  via een mail naar 't Natuurlijk Huus.