Vergaderen

Vergaderen


Vergader gezond en energiek in 't Natuurlijk Huus

't Natuurlijk Huus is een prachtige locatie voor vergaderen. Het natuurlijke binnenklimaat houdt vergaderaars bij de les. En omdat het buiten ook een en al natuur is, kun je je geen aangenamer pauze voorstellen.

Het is makkelijk dingen moeilijk te maken, 
Het is moeilijk dingen makkelijk te maken.

Die gedachte gebruiken we bij ’t Natuurlijk Huus vaak als er knopen doorgehakt moeten worden. Het liefst vertrouwen we op de meest deskundige. Dat scheelt een hoop vergaderen. En hoe meer verantwoordelijkheid je iemand geeft, des te beter overweegt die zijn besluit. Moet je wel durven, maar we zeiden al: het is moeilijk dingen makkelijk te maken. Of zo als de vakkenvuller in de supermarkt tegen het hoofd van de vakkenvullers zei toen die hem gezegd had dat hij dat ene vak ook nog moest vullen: “Ja vriend, dat weet ik zelf toch ook wel?”

En áls je er dan voor kiest te vergaderen, dan kan het uiteindelijk alleen maar meer over belangrijke dingen gaan. Dus ga je je energie wel nodig hebben. Daarom moet je naar ’t Natuurlijk Huus komen. Ons Leemhuus is een vergaderruimte… daar krííg je energie van! Tijdens het vergaderen, maar vanwege de schitterende locatie ook in de pauzes.

Wij zijn er van overtuigd dat een vergadering of beleidsdag in een natuurlijke omgeving in alle opzichten beter is. Naast dat je even weg bent van je eigen werkplek, ervaar je het natuurlijke binnenklimaat. Dat houdt je fit en energiek, geconcentreerd en creatief.

Ons devies: vergader minder, maar wel beter!

’t Leemhuus is gebouwd van natuurlijke materialen en in een natuurlijke omgeving. Binnen strobalen muren in houten spanten afwerkt met leem. Buiten zijn er de weilanden, bossen, koeien, bloemen en planten, een heel landgoed met statige wandelpaden... Gezonder krijg je het niet, inspirerender ook niet. (Hoewel, je kunt de vergadering koppelen aan een lezing over of een excursie door ’t Natuurlijk Huus. Dat levert dan wél weer extra inspiratie op.).

Service en mogelijkheden
‘t Leemhuus biedt plek tot ongeveer veertig personen. Je hebt alle vrijheid om de ruimte zelf in te vullen. In overleg is er van alles mogelijk.

We kunnen een lunch verzorgen, aanvullend informatie geven over de filosofie van ’t Natuurlijk Huus of een excursie verzorgen. We kunnen ook samen tot een programma-invulling komen of een bijeenkomst of cursus leiden. Daarnaast beschikken we over een ruim netwerk van vakmensen op gebied van duurzaamheid en ecologie in de breedste zin des woords. We vullen graag een onderdeel van het programma in.

’t Leemhuus van binnen
Onze vergaderruimte heeft natuurlijk de gebruikelijke beamer met scherm, een flip-over en een wifi. Een vergaderruimte is nu eenmaal een vergaderruimte: een zaal met tafels en stoelen, een whiteboard en een projectiescherm. Maar voor ons zijn dat niet de basisingrediënten van een goede vergaderruimte.

- Bij ons kan de wifi bijvoorbeeld ook uit. Dan kun je met een ethernetkabel op internet. En de tafels kun je neerzetten zoals je dat wilt. Sterker nog: de ruimte is ingericht met kringloopbedrijf 2Switch. Je kunt aan het eind van de dag jouw vergaderstoeltje gewoon kopen en meenemen naar huis als je dat graag wil. (Dat geldt dan weer niet voor de informele zitplekken in het raamkozijn, want die zijn onderdeel van de strobalen muren waarmee 't Leemhuus is opgetrokken.

- In het keukentje mag je zelf onbeperkt koffie en thee zetten. En je kunt ook lekker buiten zitten, overdekt of op het terras. Met uitzicht op de boomgaard of de natuurlijke bloemenweide.

- Je kent dat gevoel wel, dat je na een uurtje het gevoel begint te krijgen dat de airco aan moet. Of juist uit. Dat je behoefte krijgt aan frisse lucht omdat die vergaderhoofdpijn begint op te steken. Als je bij ons vergadert is die kans klein. 't Leemhuus is gebouwd met strobalen die afgewerkt zijn met leem. Dan krijg je zogeheten damp-open muren. Die absorberen bij een overschot vocht en warmte en geven dat bij gebrek eraan ook weer af. Op die manier wordt ook zuurstof en co2 gereguleerd. Dat geeft een heel aangenaam binnenklimaat. En omdat we deels verwarmen met infraroodpanelen, kun je ín de ruimte ook even naar een koelere plek lopen!

De natuurlijke bouw zorgt er ook voor dat het altijd aangenaam warm is binnen. De zon schijnt van najaar tot voorjaar lekker binnen voor een natuurlijke verwarming. In de zomer is de grote dak-overstek tegelijk zonwering. De lemen muren houden warmte vast voor als het iets kouder gaat worden.

Met een warmtewisselaar op de wand staat het binnenklimaat voortdurend in contact met het buitenklimaat. Warme binnenlucht wordt afgezogen. Frisse binnenlucht wordt aangezogen. Dat passeert elkaar, waardoor de buitenlucht opwarmt voor het binnen is. (We doen dat met een Air70 van Brink. Dat is een fantastische uitvinding. Er hoeven geen ingewikkelde leidingen voor aangelegd te worden. Je hebt alleen stroom nodig.) 

’t Leemhuus is verlicht met LED-panelen. Dat soort verlichting maakt een revolutionaire ontwikkeling door. De panelen die wij hebben hangen zijn gelijk aan daglicht. In de tijd van gloei-, tl- en spaarlamp werden ook daglichtlampen gemaakt. Met LED lukte dat eerder nog niet. Maar nu wel. Daglichtlampen geven het volle spectrum van licht door, alle kleuren van de regenboog zeg maar. Proeven hebben aangetoond dat je van dat volle licht minder snel ziek wordt. Of eigenlijk andersom: dat je van kunstlicht grotere kans loopt ziek te worden. Er is echt verschil in ziekteverzuim waar te nemen!

Interesse?
Heb je interesse om bij ons te komen vergaderen, een 'heidag' te houden, een brainstormsessie te organiseren, weg van je eigen werkplek? Neem dan gerust contact op. Dan nemen we graag de wensen door.

Contact
06-42871486
info@hetnatuurlijkhuus.nl