Boeken

Basisboek wilde bladgroenten van Laurette van Slobbe

Basisboek wilde bladgroenten van Laurette van Slobbe

 Wat heb ik genoten van het basisboek Wilde Bladgroenten, gemaakt door Laurette van Slobbe.

Naast dat ze heel degelijk informatie geeft over 21 groenten uit de natuur waar je mee kunt koken, laat ze met haar recepten ook zien dat het een volwaardige plek verdiend tussen andere mooie kookboeken.

In het eerste gedeelte behandelt ze elke groente en vertelt daarbij over waar je de plant kunt vinden, algemene informatie, ze beschrijft de eigenschappen van de plant en hoe je het kunt gebruiken. Ze geeft daarnaast twee recepten en verwijst naar andere recepten waar je de groente ook kunt gebruiken. Het ziet er heel aantrekkelijk uit met mooie foto’s. Er is volop gebruik gemaakt van kleur en er zijn mooie composities gekozen. De mooie gerechten worden ook op prachtige borden en schalen gepresenteerd en het gerecht is met stijl opgemaakt. Het zou niet misstaan in een restaurant.

Verder zijn er praktische tabellen toegevoegd, waarin overzichtelijk opgenomen staat waar het te vinden is; wanneer je het kunt oogsten, zowel blad, stengel als bloemknop en hoe je het kunt gebruiken.

In het tweede gedeelte wordt dieper ingegaan op de voedings- en gezondheidswaarde van de wilde bladgroenten, over de oogst en het drogen. Er wordt ook ingegaan op telen of beheren in tuin of landschap. Er is opnieuw een overzichtelijk tabel opgenomen dat informatie geeft over de wilde groenten in verschillende landschapselementen; oogst uit eigen tuin en over het vermeerderen van de wilde groenten.

Het boek wordt afgesloten met een aantal basisrecepten waar je zelf op kunt voortborduren, van plantaardig melk en yoghurt tot sauzen, dressing, smoothies en sap, soep, hoofdgerechten en stamppot, dips en spreads.

Alle gerechten zijn plantaardig samengesteld en gebaseerd op gezonde vitale voeding.

Het is naar mijn idee een goed basisboek, met gedegen kennis, waar je een hele tijd mee vooruit kunt. Want voordat je je alles eigen hebt gemaakt, daar gaan heel wat jaren in zitten is mijn ervaring. Stap voor stap kun je je kennis en ervaring steeds verder uitbreiden en je maaltijd voor een steeds grote deel laten bestaan uit wilde bladgroenten. De ontdekkingstocht kan je veel plezier geven en gratis vitale groenten voor een goede gezondheid.

Ik kan het boek zeer aanraden.

Laurette Slobbe schreef ook: Eten en Drinken met Wilde planten en Handboek plantaardige en rauwe voeding

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten