Door Marijn van Klingeren
Marijn stelde haar nieuwe boek beschikbaar voor de boekenkast van ‘t Natuurlijk Huus.
Het is een prachtig boek met informatie over het voedselbos.
Over meerjarige groenten als Asperge, Boomspinazie en Melde; knollen als Aardpeer en Mierikswortel; over eetbare bodembedekkers als Daslook en Zevenblad; over de kruidlaag zoals Daglelie, Hemelsleutel, Teunisbloem en wilde Marjolein; de struiklaag als Rimpelroos, Fluweelboom, Jostabes en Vlier; over de bomenlaag als Amandel, Kweepeer, Linde Mispel, Kastanje en Walnoot; over Klimmers als Braam en Hop; en over de Funguslaag zoals Oesterzwam en Zwavelzwam bijvoorbeeld.
Vervolgens komen er heerlijke recepten ingedeeld naar de verschillende seizoenen en een aantal basisrecepten zoals groentebouillon, Pruimenazijn, Ketchup en Zevenbladpesto.
Wat te denken van
– Frozen No-bake Cheesecake met vlierbloesem, rabarber, pecannoten en amandelen
– Gebakken geitenkaas met kruis-/jostabessenjam & sumak
– Takoyaki Japanse poffertjes met aardpeer, Japanse gember en mierikswortel
– Boskipaté met zwavelzwam
De recepten zijn in samenwerking met Charlie Borgman tot stand gekomen
Voeg reactie toe