Geen categorie

Boeklezing “Op de open plek in het bos” 24 april van 9 – 12 uur

Boekentour; verhalen, verbinding en handvaten.

De metaforen in dit boek zijn interessant voor ieder die mee wil helpen op weg naar een mooiere wereld. In een wereld waar we steeds meer teruggeworpen lijken te worden op onszelf is ontmoeten, het delen van onze verhalen en opnieuw de verbinding zoeken met elkaar een radicaal en fijn antwoord.

Het verhaal:
De giraf ziet een donkere wolk aankomen richting het grote dierenbos. De dieren maken zich zorgen. Ze komen bij elkaar op de open plek en vragen zich af wat ze kunnen doen.
Ze onderzoeken de eigen donkerte, best interessant eigenlijk, en delen hun verhaal met elkaar. Ook ontdekken ze dat ze allemaal over andere kwaliteiten beschikken; ze zijn zo verschillend. En misschien nog wel belangrijker: Ze ontdekken dat ze allemaal, juist door zichzelf te zijn en hun eigen kwaliteit in te zetten, bij kunnen dragen aan de oplossing van de boze donkere wolk. De wolk die inmiddels nog groter geworden is en overigens achteraf
minder boos blijkt dan men dacht.
Ook wij leven in een tijd met regelmatig een donkere wolk die op ons afkomt.
Hoe kunnen wij hiermee omgaan? Bij vele van ons brengt dat de oeroude vragen naar boven als:
Wie ben ik, wat kan ik bijdragen, wat is mijn kwaliteit?
Maar ook: Hoe kan juist ons verschillend zijn ons de weg wijzen? Hoe verbind ik mij zonder mijzelf te verliezen? Kan ik de kwaliteit in de ander zien? Welke toekomst wil ik eigenlijk creëren? Hoe kunnen verhalen hieraan bijdragen?
Bijeenkomst:
Tineke vertelt over het boekje en/of leest het voor. Ze vertelt iets over de achtergrond van het boekje en de gebruikte metaforen. Er is vooral ook ruimte om onze verhalen met elkaar te delen en onszelf en elkaar te ontmoeten. En misschien zingen we ook nog wel een lied met elkaar.

Het boekje kan ter plekke gekocht worden (€18,50).


Aanmelden

info@hetnatuurlijkhuus.nl
Kosten: vrije gift

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten