Geen categorie

Carmelcollege, opdracht Tiny House ontwerpen

Bezoek leerlingen Carmel College
Ieder jaar ontvangen we leerlingen van het Carmelcollege uit Raalte.

Voor de twee keer krijgen leerlingen de opdracht om een duurzaam Tiny House te ontwerpen. Ze komen op werkbezoek bij ‘t Natuurlijk Huus om inspiratie op te doen.

Nieuwe informatie
Ze horen waarschijnlijk veel nieuwe informatie waar ze nog nooit over nagedacht hebben. Op die leeftijd ben je nog niet echt bezig om over je huisje te dromen. Maar toch merken we door de jaren heen dat de leerlingen steeds meer bewust zijn van hun leefomgeving en inzicht hebben op het gebied van duurzaamheid. Zo zou iemand een paar jaar geleden nog niet op de vraag waar duurzaamheid in essentie over gaat het volgende antwoorden: de aarde laten begroeien met bomen en planten. Heel leuk om die ontwikkeling te zien.

Ze krijgen van ons te horen dat je nadenkt hoe je je huis neerzet ten opzichte van de zon, omdat deze voor licht en warmte kan zorgen. Waar je je terras situeert, welke natuurlijke en duurzame bouwmaterialen je gebruikt, zoveel mogelijk uit de regio, hoe je je huis kunt verwarmen en hoe je bewust met water om kunt gaan. Maar ook zelf voedsel verbouwen zowel binnen als buiten is van belang, net als composteren van je etensresten.

Presentatie
We zijn weer enorm benieuwd wat leerlingen er van gemaakt hebben. Wij zijn bij hun presentatie binnenkort.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten