Agnes Heethaar Eigen-Wijze coaching

Van harte welkom op de pagina waar ik, mijn Agnes Heethaar  Eigen-Wijze persoonlijke- en teamcoaching aanbied.
Mijn coaching gaat over ondersteunen in je natuurlijke aard en de menselijke en natuurlijke maat.
Dat ligt in het verlengde van de filosofie en activiteiten van ‘t Natuurlijk Huus, waar ik samen met Harrie Kiekebosch de oprichter van ben.


Wat is Eigen-Wijze coaching?
In de coaching ligt de nadruk op weer meer te leren vertrouwen op je zelf en aan te sluiten bij wie jij van nature bent en hoe jij in de wereld wilt staan. In mijn coaching zal ik daarom ook vooral dat onderdeel benadrukken en werkwijzen gebruiken die je bekrachtigen in wie jij bent en in de idealen en dromen die je waar wilt maken. Ik kan veel inspiratie bieden op onze mooie groene locatie van ‘t Natuurlijk Huus.
Dit geldt ook voor een team. Het gaat er dan om wat je natuurlijke bestaansrecht is als team en hoe je dat vandaaruit vorm wilt geven.

Mijn visie op wat ik doe
Als kind wordt je afgeleerd om op je eigen wijze te leren. Je krijgt veel kennis van buiten aangereikt in je leven. Het is de vraag in hoeverre dat allemaal aansluit bij wie jij van nature bent.  Gewoon jezelf zijn is gemakkelijk gezegd maar niet gemakkelijk gedaan. In de natuur zou het raar zijn als een roos zich gedraagt als een tulp. Toch doen wij ons als mensen  vaak anders voor.
Elk mens is uniek. Ik geloof dat het essentieel is voor een gelukkig leven, dat je jezelf leert kennen. Om goed naar je zelf te luisteren en jezelf serieus te nemen. We worden afgeleid door de buitenwereld, door de vele meningen en verwachtingen. Daarmee gaan we vaak voorbij aan onszelf en passen we ons aan. Leren om weer terug te gaan  naar jezelf om vanuit je eigen autonomie neer te zetten in de wereld, brengt je weer terug bij wie je in wezen bent. En daarmee voel jij je het beste.

Dat zelfde geldt voor een team. Als je niet helder hebt met elkaar waarvoor je staat, kun je niet de goede dingen doen en zal de samenwerking en onderlinge communicatie ook niet goed verlopen..

Waar gaat de persoonlijke coaching over?
In de persoonlijke coaching gaat het om weer terug te gaan naar je eigen basis en vandaar uit je keuze te maken in je leven. Vaak gaat het over keuzes ten aanzien van werk, maar het kan ook gaan over andere keuzes in het leven.
Je hebt wat jaren werkervaring en wilt nu wel eens echt doen wat helemaal bij jou past. Je hebt al wel ideeën, maar wil er nu wel eens serieus werk van maken om het echt goed uit te gaan zoeken. Je wilt het goed aanpakken en ook echt daar komen waar je het liefste wilt zijn met wie jij van nature bent. Je weet ondertussen al wel redelijk wat je goed afgaat en waar je blij van wordt, maar wilt dit toch nog verder uitwerken. Je wilt er echt toe doen met jouw ideeën en opvattingen en met wat jij kunt.

Lees meer: https://www.hetnatuurlijkhuus.nl/over-agnes-heethaar-eigen-wijze-coaching/

Waar gaat de team coaching over?
In de team coaching gaat het om weer terug te gaan naar de essentie van het team en vandaar uit te onderzoeken wat daarvoor nodig is om hierbij aan te sluiten.
De team coaching gaat over het verbeteren van het functioneren als team. Niet langs elkaar heen werken, maar met elkaar. De verschillen niet bestrijden maar juist benutten. Helder communiceren, verbinden met elkaar en weten wie waar voor verantwoordelijk is. Plezier beleven en trots zijn op het team. Je gaat een eenheid vormen en ervaren dat je samen veel meer tot stand kunt brengen dan alleen. Dit kan ook onderdeel uitmaken van een traject naar zelforganisatie.

Lees meer: https://www.hetnatuurlijkhuus.nl/over-agnes-heethaar-eigen-wijze-coaching/