Excursie

De excursies zijn steeds leuk en verrassend

De maandelijkse excursie van ‘t Natuurlijk Huus trok afgelopen zaterdag 19 september weer een brede groep geïnteresseerden. De aandacht ging uit naar de keuzes die gemaakt werden tijdens de bouw, maar ook bijvoorbeeld naar de visie op de groentetuin

‘t Natuurlijk Huus houdt iedere maand een excursie. Daar komen iedere keer mensen op af die geïnspireerd willen worden op bepaalde vlakken van natuurlijk leven. Bij ‘t Natuurlijk Huus kun je terecht voor natuurlijk bouwen, natuurlijk inrichten, natuurlijk tuinieren, eigenlijk voor een natuurlijk leven in z’n algemeen.

Afgelopen zaterdag was een van de bezoekers van een student bouwkunde. Die leert op school alles over huizen en kantoren bouwen, maar bij ‘t Natuurlijk Huus kwam hij kijken hoe daar met met de zon mee gebouwd is, hoe alleen maar natuurlijke bouwmaterialen gebruikt worden en kreeg hij een filosofie te horen over niet zo groot mogelijk te bouwen, maar van te voren bedenken wat je aan ruimte denkt nodig te hebben en daar een huis om heen te bouwen.

Ook was er iemand uit Emmerich op excursie. Die had een tijdelijke woning en was zich nu aan het oriënteren op een duurzaam alternatief, het liefst met anderen te bouwen, een leefgroep, ook omdat je dan heel veel dingen die we altijd allemaal individueel kopen, samen kunt aanschaffen, van wasmachine tot auto en van tuingereedschap tot zonnepanelen.

Dit keer was er ook interesse van de groentetuin van ‘t Natuurlijk Huus. De tuin is over het algemeen ‘eetbaar’ ingericht, niet alleen de groentetuin, maar ook bomen, struiken en bloemen zijn bedoeld om eetbaar te zijn, hetzij voor in de eigen keuken, hetzij voor zoogdieren, insecten en vogels.

De volgende excursie van ‘t Natuurlijk Huus is op  de dag van de Duurzaamheid: zaterdag 10 oktober van 14.00 uur -16.00 uur

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten