Nieuws

De Groene Karavaan door Salland

De groene Karavaan trok door Salland
Van 29 oktober tot en met 12 oktober trok de Groene Karavaan georganiseerd door Natuur voor Elkaar van de Provincie Overijssel door Salland. Met een gevarieerd programma kon iedereen kennismaken met natuurlijke activiteiten die iedereen zelf organiseerde.

Wij deden mee met een workshop “Natuurlijke keuzes maken in wonen en leven”. We stonden ook op de “Groen Doen” markt in Olst. We werden omringt door onder ander Hoopheggen, Groenlokaal, de Compostbrigade, vrijwilligers m.b.t. de nieuw te bouwen duurzame en natuurlijke  wijk de Noordhoek in Wijhe, Salland Zoemt en de Vlinderfotograaf, Ijsselverhalen, De Tafel van Kostelijk en de Ulebelt.  Er was een weggeefboekentafel en plantenstektafel.  In de theaterzaal was een boekbespreking waar ik o.a. geïnterviewd werd door Fransjan de Waard over ” ‘t Natuurlijk Huus, 12,5 jaar op weg”.  Ons boek vond goed aftrek tijdens de markt. Het blijft leuk dat we ook op die manier  onze inspiratie kunnen delen.

Next level
Aan het eind van de middag staken we de koppen bij elkaar. N.a.v. het boek “In beweging” van Mathijs Nijboer, directeur Natuur & Milieu Overijssel werd de vraag gesteld hoe we tot “the next level” kunnen komen met elkaar.  De metafoor van een zwerm spreeuwen sprak bij iedereen tot de verbeelding. Opgemerkt werd dat we nog heel veel groepen uit de samenleving misten, zoals bijvoorbeeld jongeren en mensen met een andere culturele achtergrond. Een idee werd geopperd om bij aanplanten,  scholen, sportvereniging of organisaties te vragen. Hiermee  heb je een heel diverse groep die met elkaar gaat aanpakken.
Een compostbrigade zoals in Raalte wil Olst ook wel. Wij gaan met de compostbrigade samenwerken rondom de gezamenlijke permacultuur moestuin die wij aan het ontwikkelen zijn bij ‘t Natuurlijk Huus.

Tot slot
Kortom, de Groene Karavaan is letterlijk als een zwerm door Salland getrokken. Hopelijk gaan hierdoor heel veel mensen mee-zwermen, zodat we met elkaar steeds meer van de grond gaan krijgen voor een natuurlijk, duurzaam en gezond Salland.
In januari 2023 trekt de Karavaan door het Vechtdal, waarna Noord-West Overijssel en Twente aan de beurt komen.

https://www.natuurvoorelkaar.nl/project/34/de-groene-karavaan

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten