Geen categorie

Deelauto Natuurlijk Huus

deelauto

’t Natuurlijk Huus deelt auto’s, deel je mee?

Vanuit een studentenopdracht van Windesheim is het fenomeen deelauto onderzocht en in kaart gebracht. Daardoor konden wij een nieuw project starten om onze eigen auto als deelauto in te zetten.
Hiermee maken we het mogelijk om onze auto vaker in te zetten, ook op die momenten dat we het zelf niet gebruiken voor mensen die niet een auto willen bezitten maar wel graag soms over een auto willen beschikken. Maar ook om ons eigen autogebruik te verminderen en gewoon vaker de fiets over openbaar vervoer te gebruiken daar waar dat het een goed alternatief is.

Ons doel is meerledig:
– mobiliteit voor meer mensen op meer manieren mogelijk te maken
– het idee van een deelauto onder de aandacht brengen en hopen dat goed voorbeeld doet volgen
– kijken hoe het werkt als je je eigen auto deelauto maakt. Als dat goed voelt, waarom zouden dan niet veel mensen dat gaan doen?
– af en toe berichten te plaatsen over de deelauto. Stel je toch eens voor dat er wijken in de Sallandse dorpen zijn waar pak ‘m beet tien gezinnen allemaal de auto verkopen er vier deelauto’s voor terug aanschaffen?

Omdat we dus ook als doel hebben de samenleving te inspireren, doet een aantal partners met ons mee. Een team van deskundigen die ’t Natuurlijk Huus van de juiste input voorzag.
Vincentdeeltautos uit Deventer levert de app voor reserveren, ritgegevens en afrekenen.
Automakelaar Jan Willem hielp een geschikte auto te zoeken, hij is met twee deelauto’s in Olst ook ervaringsdeskundig als het gaat om prijsstelling per kilometer en hoe groot de gebruikersgroep kan zijn.
Endona doet mee, ook om te kijken hoe het proces van delen loopt. De energiecoöperatie uit Heeten zoekt zelf ook al een tijdje naar mogelijkheden. De auto van ’t Natuurlijk Huus loopt op stroom van Endona.
Voor extra energieopslag met een thuisbatterij en een slimme laadpaal doet Fusionsolar mee, die ook meedenkt over welke slimme opties de laadpaal in geval van deelauto’s extra zou moeten hebben.

Als je interesse hebt in de deelauto van ’t Natuurlijk Huus, stuur dan een mail naar info@hetnatuurlijkhuus.nl
Aanmelden voor de deelauto kan hier.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten