Boeken

Een spirituele samenleving, om mens-,dier- en milieuvriendelijk samen te leven.

We ontvangen het boek
Beste Agnes, heel veel succes met ‘t Natuurlijk Huus. Wat en mooi project!

Dit schreef Marlon voorin het boek: “een spirituele samenleving, om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven”, dat hij beschikbaar stelde voor de boekenkast van onze cursusruimte. Hij ziet een spirituele samenleving als de oplossing voor mens-, dier- en aarde om gezond en gelukkig samen te leven.

Marlon zegt: we kunnen vormgeven aan een meer vreedzame samenleving. Een liefdevolle samenleving waarin iedereen de ruimte ervaart om zijn of haar hart te volgen. Waarin iedereen gesteund wordt om zijn of haar talenten te ontplooien en in te zetten ten goede van de wereld. Jij kunt je bijdrage leveren!!

Een spirituele samenleving
Het is geen samenleving dat van bovenaf neergezet wordt. Nee, iedereen doet dat vanuit zijn eigen mens zijn. Vanuit de specifieke talenten die iemand heeft en inzet voor zichzelf en de samenleving. Vanuit een liefdevol hart wil je het goede neerzetten, dat iedereen dient. Ze streven er dus naar om goed te zijn voor zowel mens, dier als milieu. Hoe meer mensen zo zijn ingesteld, hoe liefdevoller de samenleving zal zijn en hoe meer dit is terug te zien in onze maatschappelijke structuren, zoals bijvoorbeeld onderwijs en politiek.

Haalbaar?
In eerste instantie zou je kunnen denken dat dit niet haalbaar is. Maar als je bedenkt dat we samen voor een omslag kunnen zorgen, is het wel zeker denkbaar en haalbaar.

Wijsheid
Ondanks dat Marlon nog een  jonge man is, bevat zijn boek zeer veel wijsheid. Ik zou bijna zeggen dat het een moderne  bijbel is voor deze roerige tijd waarin we leven. Hij brengt heel veel verschillende zaken met elkaar in verband, allemaal vanuit de gedachte van leven en handelen vanuit je hart, vanuit liefde. Zijn achterliggende filosofie is:

  • het holisme (het geheel beziend);
  • intrinsieke waarde (dat wat je van binnen het meest waardevol vindt);
  • intrinsieke motivatie (wat je van binnenuit drijft om  neer te zetten in de wereld).

De samenleving
Het gaat om leven vanuit een liefdevol hart, vanuit de goedheid dat in iedereen aanwezig is, het omzetten van het negatieve naar het positieve, constructief omgaan met je emoties en gedachten, spiritualiteit versus paranormaal en godsdienst. Het handelt over religies, politiek, media, kunst en architectuur, wetenschap, gezondheidszorg, het rechtssysteem, economie en wereldvrede. Dit zorgt niet alleen voor een gelukkig en vervuld leven voor je zelf, maar ook voor jouw gezin en je relaties, voor de samenleving en voor dieren en de aarde.

Tot slot
Ik zei al: een hedendaagse bijbel, dat je een goede mogelijkheid biedt om over jouw leven en de samenleving na te denken. En dan vandaaruit een bewuste keus te maken hoe jij hieraan wilt bijdragen. Ik heb er respect voor hoe Marlon dit heeft weten te verwoorden in een boek van 378 pagina’s. Ik heb daar mij hele leven over gedaan om dit alles met elkaar in verband te kunnen brengen.

 

1 reactie

Klik hier om een reactie achter te laten