Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Familieopstellingen in Salland

9 november 2019 om 10:00 - 14:00

Annette Jansen Holleboom uit Mariënheem en Henk Jan Kamerbeek uit Lathum hebben hun krachten gebundeld voor het verzorgen van een aantal ‘Familieopstellingen’ in Salland. Het gaat om bijeenkomsten waarbij dieper ingegaan wordt op persoonlijke vraagstukken of problemen.

Een familieopstelling is een dynamische werkvorm, waarbij niet alleen naar de mens zelf, maar ook naar het totale familiesysteem gekeken wordt. De basis van je leven wordt immers gevormd door de familie waarbinnen je geboren bent: je ouders, grootouders, broers, zussen, ooms en tantes. Al deze mensen hebben hun stempel gedrukt op jou. Zo kunnen gebeurtenissen van decennia terug nu nog in een familiesysteem doorwerken, vaak volledig onbewust. Voorbeelden hiervan zijn oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, het vroegtijdig overlijden van familieleden, depressie, echtscheiding enzovoort. Door deze gebeurtenissen kunnen er (vaak onbewust) patronen zijn ontstaan, die alle leden van een familie in meer of mindere mate beïnvloeden. Bepaalde verstoringen kunnen nog generaties lang in het familiesysteem aanwezig blijven. Een familieopstelling is een mooie manier om hier inzicht in te krijgen.
Annette en Henk Jan maken bij hun familieopstellingen gebruik van representanten. Dat zijn mensen die kunnen worden opgesteld als familieleden van de cliënten. De opgestelde personen zijn dus niet de echte familieleden en het is ook niet nodig dat deze aanwezig zijn. Door deze werkvorm krijgt de vraagsteller een beter beeld van de familieverhoudingen en dit werpt mogelijk een ander licht op de hulpvraag. Door een opstelling kunnen onderliggende patronen en/of thema’s zichtbaar gemaakt worden. Per bijeenkomst is er ruimte voor vier vraagstellers. Ook mensen die zich beschikbaar willen stellen als representant zijn van harte welkom. Je hoeft als representant geen kennis van familieopstellingen te hebben. Interesse is genoeg. Het is een mooie ervaring om eens deel te nemen aan een familieopstelling.

Voor nadere informatie kun je mailen naar familieopstellingen.nl@gmail.com.
Bellen mag ook: Annette Jansen Holleboom: 06-12114610 /
Henk Jan Kamerbeek 06-36397674.

Gegevens

Datum:
9 november 2019
Tijd:
10:00 - 14:00
Evenement Categorie:

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten