Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurlijk zingen

17 mei 2023 om 19:30 - 5 juli 2023 om 21:30

€15

Met Maaike Gerritsen (viool en stemexpressie) sprak ik, over stem en klank als een onderdeel van de natuur. Bij ’t Natuurlijk Huus houden we ons graag bezig met alle facetten van de natuur. Naast een harpconcert en de Ceremonies voor de natuur hadden we nog niet zo veel met klank en zingen gedaan.
Vanuit wederzijds enthousiasme besloten we te starten met natuurlijk zingen. Deze is gericht op je natuurlijke stem weer vrij maken en te zingen over en voor de natuur. Dat doen we 1 keer in de 14 dagen.

Aangepraat
Er is ons van alles aangepraat over onze stem: wel of niet mooi, onzuiver, te hard, te zacht, je kunt niet zingen, zingen is niks voor jou. Maar klank is zo oud als het leven en was er zelfs eerder dan onze taal. Een dier maakt ook eigen geluiden zonder daar iets van te vinden.
Zowel bij dieren als bij mensen heeft ieder geluid, iedere expressie, iedere klankkleur een eigen bedoeling.  Klank is trilling en heeft invloed op en in ons lichaam en ook naar je omgeving. Daar zijn we ons vaak niet van bewust.

Je eigen natuurlijke klanken
Stemexpressie geeft je de ruimte om je eigen natuurlijke klanken te ontdekken en te voelen wat dat met jou doet. Het werkt bevrijdend en wordt daarom ook vaak Stembevrijding genoemd. Er is geen oordeel, de klank is wat het is en is heel persoonlijk. De klanken kunnen oude overtuigingen en emoties losmaken en ons vrijmaken van alles wat ons aangepraat is. En het is vaak een weldaad om te spelen met deze oerklanken door je lijf. En van daaruit ook samen met anderen. Dit geeft een diepe onderlinge verbinding. Het is een ware ontdekkingstocht. Er is zoveel in te beleven! Er kan een geheel nieuwe wereld voor je opengaan. Sommige mensen worden er heel blij van, voelen van alles, anderen zien beelden, kleuren of geometrische figuren. Een inspiratiebron voor verdere creativiteit dus.

We vervolgen de avond vaak met eenvoudige een-of meerstemmige liedjes en mantra’s (een woord of zin dat steeds wordt herhaald in een lied waardoor je denken loslaat).

Keertje uitproberen?
Ben je nieuwsgierig geworden en heb je wel zin om het eens uit te proberen? Je bent van harte welkom om een keertje mee te zingen.
In 2023 is het elke woensdagavond in de oneven week van 19.30 uur – 21.30 uur

Aanmelden kan via
maaikegerritsen@planet.nl
www.maaikegerritsen.nl
06-57953413

info@hetnatuurlijkhuus.nl
www.hetnatuurlijkhuus.nl
06-42871486

Gegevens

Begin:
17 mei 2023 om 19:30
Einde:
5 juli 2023 om 21:30
Kosten:
€15
Site:
www.maaikegerritsen.nl

Organisator

maaike gerritsen
Telefoon
06 57953413
E-mail
maaikegerritsen@planet.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

‘t Natuurlijk Huus, Hogebroekweg 25 in Raalte
Hogebroeksweg nr 25
Raalte, Overijssel 8102 RL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon
06-42871486
Bekijk de site van Locatie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten