in de media

Excursie 900 Jaar Raalte Groen naar ’t Natuurlijk Huus: eetbare kruiden in plaats van een glad gazonnetje

Op de plek waar je nu een glad gemaaid gazonnetje hebt, kun je ook kruiden als postelein, dovenetel, zevenblad en paardenbloem laten bloeien. “Als je het gladheidssyndroom van je af kunt zetten, zie je dat de tuin er veel mooier van wordt, en je kunt er nog van eten ook!”
Agnes Heethaar verzorgde woensdag een excursie door het voedselbos en de ‘achtertuin’ van ’t Natuurlijk Huus. Die zijn beide ingericht met oog voor de natuur, wat eigenlijk vooral neerkomt op minder in de tuin werken en de natuur lekker zijn gang laten gaan.

Het zoemt niet meer zo in de natuur. Insecten overleven de monocultuur van het platteland niet en gewasbestrijders zijn bedoeld om ze te doden. Met het voedselbos wil ’t Natuurlijk Huus een bijdrage leveren om insecten weer een kans te geven. Dit kun je thuis, bijvoorbeeld in je achtertuintje, of samen in het plantsoen van de openbare ruimte, ook doen.

Het voedselbos levert voedsel op voor mens en dier. Omdat er in de (wilde) natuur heel veel eetbaar is, is er in het voedselbos ook veel meer voedsel te halen dan alleen fruit, groente en noten. Je kunt er ook ingrediënten voor thee en pesto uit halen. Dat viel goed in de smaak bij de bezoekers van de excursie.

Nog meer 900 Jaar Raalte Groen

De excursie was een activiteit van de werkgroep ‘900 Jaar Raalte Groen’.

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten