Geen categorie

Familie opstellingen in Salland

Heb jij op dit moment een thema in je leven wat je bezig houdt? Een terugkerend patroon dat je niet doorbroken krijgt of steeds terugkerende levensvragen? Dan is een familieopstelling wellicht iets voor jou!

Wat is een familie opstelling?
Een familieopstelling is een dynamische werkvorm waarbij niet alleen naar de mens zelf, maar naar het totale familiesysteem gekeken wordt. De basis van je leven wordt immers gevormd door de familie waarbinnen je geboren bent. Je ouders, grootouders, broers, zussen, ooms en tantes. Een hele waaier aan voorouders vormen als het ware de klei waaruit jij geboetseerd bent. Al deze mensen hebben hun stempel achtergelaten op jou. Zo kunnen gebeurtenissen van decennia terug nu nog in een familiesysteem doorwerken, vaak volledig onbewust. Voorbeelden hiervan zijn oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, het vroegtijdig overlijden van familieleden, depressie, echtscheiding enzovoort. Door deze gebeurtenissen zijn er patronen ontstaan die alle leden van een familie in meer of mindere mate beïnvloeden. Bepaalde verstoringen kunnen nog generaties lang in het familiesysteem aanwezig blijven. Door te kijken naar jou familiesysteem in de vorm van een opstelling, kunnen zich thema’s laten zien welke van invloed zijn op jou. Een familieopstelling is een helende en helpende interventie om te kijken naar eventuele patronen of verstrikkingen die jou belemmeren in je dagelijks leven.

Hoe gaat een opstelling in zijn werk?
Bij een familieopstelling stelt de begeleider naar aanleiding van een vraag van de client representanten op in de ruimte. Representanten zijn mensen die zich beschikbaar stellen om familieleden van de client te vertegenwoordigen. De opgestelde personen zijn dus niet de echte familieleden en het is ook niet nodig dat deze aanwezig zijn. Deze representanten stellen zich vanuit een innerlijke beweging op in de ruimte en geven daarmee een beeld weer, dat informatie geeft over het familiesysteem van de client. In een opstelling kunnen onderliggende patronen en/of thema’s zichtbaar gemaakt worden.

Nieuwsgierig geworden?
Wij begeleiden familieopstellingen in Salland en in de regio Arnhem en bieden je de gelegenheid om te onderzoeken wat het antwoord op jou vraag kan zijn. Onder onze deskundige begeleiding kun jij je vraag onderzoeken middels een familieopstelling.

Er is ruimte voor vier vragenstellers en ook representanten zijn welkom. De volgende geplande data zijn:
• nieuwe data

Annette Jansen Holleboom (06-12114610)
Henk Jan Kamerbeek (06-36397674)
Aanmelden via: familieopstellingen.nl@gmail.com
Graag aangeven of je als representant of met een vraag wilt komen. Je ontvangt dan een mail met nadere informatie.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten