Fète de la nature is het grootste grassroot natuurfestival in Nederland. Overal in het land worden activiteiten georganiseerd. Op 5 september vieren we met ‘t Natuurlijk Huus ook het feest van de natuur.
Dat doen we door drie activiteiten aan te bieden. Je kunt het hele programma volgen, maar ook een onderdeel.
Programma
> 11-13 uur Maak je eigen tinctuur/ kruidenextract
O.l.v. Danitsja van Dijk.
In deze workshop gaan we dieper in op het maken van (kruiden) tinctuur. We benaderen de verschillende manieren om je ‘eigen’ kruiden te vinden en gaan aansluitend de tuin in om jou ‘magische’ mix te vinden en te maken.
O.l.v. Danitsja van Dijk.
In deze workshop gaan we dieper in op het maken van (kruiden) tinctuur. We benaderen de verschillende manieren om je ‘eigen’ kruiden te vinden en gaan aansluitend de tuin in om jou ‘magische’ mix te vinden en te maken.
Informatie: https://www.isissofia.nl/danitsja-van-dijk/
Kosten: € 25
Aanmelding: danitsja@medicijnplanten.nl of bellen op 06 38 74 92 63
Kosten: € 25
Aanmelding: danitsja@medicijnplanten.nl of bellen op 06 38 74 92 63
> 13.00 – 14.30 uur Excursie ‘t Natuurlijk Huus
O.l.v. Agnes Heethaar
We vertellen over het ontstaan, de gedachte erachter en hoe we een natuurlijk duurzame woning en leefwijze hebben gerealiseerd. We nemen u mee over het terrein en naar de duurzame natuurlijke woning
O.l.v. Agnes Heethaar
We vertellen over het ontstaan, de gedachte erachter en hoe we een natuurlijk duurzame woning en leefwijze hebben gerealiseerd. We nemen u mee over het terrein en naar de duurzame natuurlijke woning
Meer informatie: www.hetnatuurlijkhuus.nl/agenda
Kosten: € 7,50 pp, kinderen gratis
Aanmelden: info@heetnatuurlijkhuus.nl of 06-42871486
Aanmelden: info@heetnatuurlijkhuus.nl of 06-42871486
> 14.30 – 17.00 uur Fermenteren kun je leren
O.l.v. Cathy Verschoor
Fermenteren is meer dan zuurkool en kimchi. Je kunt in elk seizoen je overvloedige oogst fermenteren en bewaren voor later. Tijdens deze workshop leer je de basistechnieken van het fermenteren en gaan we aan de slag met specifieke zomergroenten: de volle smaak van vruchtgewassen en volgroeide bladgewassen, jonge kolen en wortelgroenten. Je kunt nu volop spelen met kleur- en smaakcombinaties en zo de mooiste potten samenstellen.
O.l.v. Cathy Verschoor
Fermenteren is meer dan zuurkool en kimchi. Je kunt in elk seizoen je overvloedige oogst fermenteren en bewaren voor later. Tijdens deze workshop leer je de basistechnieken van het fermenteren en gaan we aan de slag met specifieke zomergroenten: de volle smaak van vruchtgewassen en volgroeide bladgewassen, jonge kolen en wortelgroenten. Je kunt nu volop spelen met kleur- en smaakcombinaties en zo de mooiste potten samenstellen.
Neem je eigen potten mee, snijplank en mes mee en keer met je eigen unieke fermenten huiswaarts.
Kosten: € 25 pp (17,50 voor Velt leden)
Meer informatie: www.k.eetmee.nl
https://fetedelanature.nl
Voeg reactie toe