Geen categorie

Huis van de Toekomst

Door onze B&B hopen we mensen te inspireren over een natuurlijke en duurzame levensstijl.
Een familie uit Friesland, met Pake en Beppe gingen op een bonte avond aan de slag met het huis van de toekomst.

Dit is hun verhaal:

“Het huis van de toekomst (een speciale editie van eigen huis en tuin) is de bijdrage voor de bonte avond gehouden door Ruben (9 jaar), Annemarie (12 jaar) en Steffen (48). Het thema van de bonte avond is voor ieder: “Zonder huis geen toekomst”.

Een week met familie bivakkeren in ‘t Natuur Huis zet je aan het denken wat voor een stukje gaan we doen? Iedereen bracht een stukje in met sketches, die werden gepresenteerd door een komisch duo. Sketches die voorbij kwamen waren een waarzegster die kijkt in haar glazen bol, een leefstijl coach opzoek naar bezinning, Elvis die ons bemoedigend toezingt. Maar ook kregen we een boodschap om goed te kunnen leven: liefde is een basisvoorziening in de toekomst om te wonen. En hoe wonen we over 15 jaar?!

Ruben, Annemarie en Steffen hebben samen gekeken naar hoe het huis van de toekomst eruit ziet en waar die aan moet voldoen. Dit werd gepresenteerd door Wubbel de Wetenschapper (Steffen), Gerda de Technicus (Annemarie) en Bob de Boswachter (Ruben). Wubbel vertelde over de basisvoorzieningen in huis die belangrijk worden
In de toekomst. Namelijk zelf opwekken van energie en opvangen van water en hergebruiken. Een sterke verbinding van internet via een schotel en eigen satelliet. Wind en zonnepanelen aan alle kanten van het huis geïntrigeerd in het dak, de muren en de overkapping. Energie en water opgeslagen in silo’s en grote accu’s. Regen wordt opgevangen en wat overtollig is stroomt de natuur in. Het water wat gebruikt is wordt gereinigd en opnieuw gebruikt. Bijvoorbeeld voor in het zwembad.

Gerda de technicus verteld over alle snufjes in huis. Denk aan een vliegende of zwevende auto (met parachute aan boord), zwevende meubels om makkelijk te verplaatsen. Een robot die alles in huis doet, een robothond, eigen drones die post haalt en brengt en alles is te besturen of op te roepen via een horloge.

Bob de Boswachter vertelde ons dat al het eten zelf wordt verbouwd, gekweekt of wordt verwerkt tot gangbare maaltijden. De hulp van de huisrobot Henk wordt hierbij ingezet. Alles is zelfvoorzienend, wie wil nu niet zo’n huis?

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten