Geen categorie

Learning community “BuitenThuis

Vanaf de oprichting van ‘t Natuurlijk Huus, is het altijd onze droom geweest dat kinderen lekker bij ons onderwijs konden hebben. Niet in de schoolgebouw maar in een ruimte met een aarden vloer, strobalen wanden afgewerkt met leem en een houtkachel voor heerlijke stralingswarmte. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de buitenruimte. Kunnen leren wat er in de grond leeft, tussen het gras en in het water. Je verwonderen over de seizoenen. Leren met een mes en vuur te werken. In een boom klimmen om je fysieke vaardigheden te oefenen. Ontdekken, nieuwsgierig worden en informatie daarover opzoeken. De ruimte hebben om te stoeien in het gras. Je fit voelen vanwege de buitenruimte. Leren tellen door middel van het aantal molshopen. Namen van bloemen en planten leren kennen en zien hoe ze in elkaar zitten. Hoe een zaadje tot plant wordt en vruchten en weer zaden gaat dragen. Vlinders om je hoofd horen fladderen en in de boom zitten vogels te fluiten.

Is dat niet wat we elk kind wensen? Hoe kun je beter de verbinding met de natuur opdoen dan door het in elk vezel van je lichaam en geest te beleven?

Een groep ouders die gekozen hebben voor thuisonderwijs willen één dag in de week starten om samen met andere kinderen op ontdekkingstocht te gaan.

Laat maar komen!!

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten