Meer over Agnes

Waar het begon
Op de middelbare school vond ik het raar en saai om de hele dag te zitten en uit boeken te leren. Er waren heel andere vragen die mij bezighielden. Ik had veel interesse in de natuur, in mensen en in gezondheid.
Als vervolgopleiding koos ik hbo-verpleegkunde. Geestelijke en maatschappelijke gezondheidszorg trok me. De  psychologie, sociologie, agogiek, anatomie en voedingsleer boeiden met heel erg. Ik werkte daarna met zowel jonge mensen als oudere mensen, alles tussen arm en rijk en mensen levend in verschillende culturen en omstandigheden. Heel erg interessant. Natuur werd mijn vrijetijd besteding.

Ervaringen met werk, op zoek naar Echtheid
In mijn werk ontdekte ik al snel dat het niet mogelijk was mijn werk echt op mijn manier te doen. Ik wilde de mensen zien en ontmoeten in wie zij echt waren. Ontdekken welke manier van helpen echt aansloot bij die persoon. In mijn periode als leidinggevende lag mijn focus ook echt bij de mens in de medewerkers. Ik coachte in persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze het beste van zichzelf konden geven en goed in relatie met anderen konden zijn.

Er kwam een tijd van registraties, reorganisaties en werken met protocollen. ‘Waar blijft de mens met zijn eigen creativiteit en kwaliteiten?’ vroeg ik mij af. Waar is de menselijke natuurlijke maat in dit werk? Ik moest onder ogen zien, dat dit niet langer aansloot bij wie ik was en hoe ik wilde werken en leven. Dat was voor mij de aanleiding om een andere weg in te slaan.

Van nature en op eigen-wijze
Van nature eigen-wijs. Soms wordt dit verward met eigenwijs. Voor mij is het belangrijk dat alles wat ik doe, past bij wie ik van nature ben, bij wat mij interesseert en bij waar ik me goed bij voel. Niet alleen in werk maar ook privé! Ik geef mijn leven vorm op mijn “Eigen-Wijze” en daar geniet ik enorm van.

Ervaring en deskundigheid delen
Mijn ervaring en deskundigheid wil ik heel graag met anderen delen zodat zij ook hun leven op hun “Eigen-Wijze” gaan leven.”
Ik heb de VO opleiding, supervisie, coaching, opleiding en training gevolgd.

Dit is wie ik ben

 • Veel gevoel voor de essentie
 • Kan goed waarnemen. Dat doe ik met mijn hele wezen
 • Oprecht
 • Zie snel de grotere verbanden
 • Ik ben altijd geïnteresseerd iets wat ik nog niet weet of kan begrijpen
 • Ik neem nooit zomaar iets aan
 • No-nonsens, een Sallander met beide benen op de grond
 • Mijn leven lang al een echte pionier
 • Speels, ik hou niet van formeel gedrag en formaliteiten. Wees lekker jezelf, dat kleurt het leven.

Mijn visie op wat ik doe
Elk mens is uniek. Ik geloof dat het heel essentieel is voor de invulling van je leven, dat je jezelf leert kennen. Dat doe je vooral door goed naar je zelf te luisteren en jezelf daarin serieus te nemen. We worden afgeleid door de buitenwereld, door de vele meningen en verwachtingen. Daarmee gaan we vaak voorbij aan onszelf en passen we ons aan. Leren om weer terug te gaan  naar jezelf om vanuit je eigen autonomie neer te zetten in de wereld, brengt je weer terug bij wie je in wezen bent. En daarmee voel je je het beste. In de natuur doet een tulp zich ook niet voor als een roos.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat ik

 • Geweldig leuk vind om mensen te leren ontdekken in hun uniek-zijn;
 • Mij kan blijven verwonderen over hoe ingenieus de natuur in elkaar zit. Van het kleinste bloemetje tot het grootste beest en de mens;
 • Dat ik trots ben op het boek 12,5 jaar op weg naar een natuurlijk duurzaam leven, dat we als gezin samen hebben geschreven.
 • Er altijd wel een spiritueel boek op stapel ligt die ik wil lezen en veel spirituele stromingen heb bestudeerd. De boekenreeks van Anastasia geschreven door Vlademir Megre is mijn favoriet;
 • Graag rondsnuffel in een kringloopwinkel, waar ik dan bijvoorbeeld met aparte mandjes mijn cadeau pakketjes samenstel van mijn zelfgemaakte jammetjes, chutneys en theetjes