Geen categorie

Moeder Aarde & ether, wind, aarde, water, vuur

We hadden zaterdag 22 juli een prachtig retreat met een mooie groep mensen, geleid door Mariska van Dalfsen.
Het zingen van liederen, de helende vibraties van Tibetaanse klankschalen, drums en fluiten, het doen van een aarde en wateroffer, samen eten en als afsluiting samen om het vuur terwijl de regen zachtjes uit de lucht komt. Hoe mooi kan het zijn in het beleven van alle elementen.

We voelden een diepe verbinding met de Aarde en de elementen ether, wind, aarde, water en vuur. En grote dankbaarheid en liefde voor alles wat wij mogen ontvangen, voor ons leven en alles wat leeft. Het helpt om te gronden en daardoor steviger en met meer vertrouwen in het leven te staan.

Mariska is een medicijn vrouw en therapeut met 17 jaar ervaring in het doen van despachos (offering ritueel uit de Peruaanse Andes), plant medicijn, Reiki, Healing Touch, Munayki, het leiden van vrouwen cirkels en sound healing met Tibetaanse klankschalen en andere instrumenten. Haar grote passie is het zingen van medicijn muziek en mantras en ook door middel van het zingen in cirkels, anderen te helpen in hun zelf expressie. Ze is de oprichter van Warmayllu, een Peruaanse stichting die het integreren van de lokale Indiaanse kunst, cultuur en eeuwenoude wijsheid in het onderwijs bevordert in dorpen in de Amazone, Andes en kust van Peru (www.warmayllu.org.pe). Mariska heeft 20 jaar in verschillende gedeelten van Peru gewoond. Het laatste anderhalf jaar leeft ze in Rishikesh, India en in Kathmandu, Nepal waar ze de helende werking van Mantras, Soundhealing en Kundalini yoga bestudeert en beoefent.

in samenwerking met Lieke
Is Antropoloog en organiseert ceremonies rond de energie van de natuur. In die beide rollen houdt ze zich bezig met natuurreligie van andere gronden en natuurreligie die op onze grond beoefend werd en wordt. Ook organiseert ze retreats en faciliteert ecstatic dance. Het doel is altijd ruimte: ruimte om te zijn, ruimte om te voelen, ruimte om te verbinden met jezelf, een ander en het geheel.en in samenwerking met Agnes / ‘t Natuurlijk Huus
Is coach en oprichter en bewoonster van ‘t Natuurlijk Huus, inspiratieplek voor Natuurlijk en Duurzaam leven. Bijdragen om de verbinding met de natuur in onszelf als onderdeel van de grote natuur weer te herstellen ziet ze als haar missie. Als die verbinding weer meer gevoeld kan worden, dan zullen we ook als vanzelf beter voor de natuur om ons heen zorgen.
‘t Natuurlijk Huus is zowel qua huis, cursusruimte en leefgebied geheel ecologisch.

2 reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

  • Hallo Rinske, ik had jouw opmerkingen helemaal niet gezien tot nu toe.
   Dank je daarvoor.
   En ik vond het heel leuk dat jullie samen aanwezig waren en jullie bijdrage hadden.
   Nog steeds een keer welkom met jullie filosofenclub!
   Liefs, Agnes