Geen categorie

Moestuincursus bij ‘t Natuurlijk Huus

Zelf gezonde groenten telen hoeft niet moeilijk te zijn, en is leuk en uitdagend. Na deze cursusdag heb je een goede basis om te beginnen of is je al aanwezige tuinervaring aangevuld en verfrist. Dankzij duidelijke uitleg over de achtergronden, praktische tips èn een persoonlijk tuinadvies voor iedere deelnemer. Janneke Tops van Gezonde Moestuin verzorgt door het hele land (dag)cursussen en lezingen om beginnende en gevorderde moestuiniers (verder) op weg te helpen in hun moestuin en hen te voorzien van raad en daad.

De cursusdag begint met een presentatie over de levende moestuinbodem, wat de basis is voor gezonde en groeikrachtige planten. Dan volgt een uitleg over composteren, on(gewenste) kruiden, combinatieteelten, natuur in de tuin (waaronder slakken), verschillende manieren van tuinieren (kleinschalig bij huis, volkstuinaanpak en permacultuur) en allerlei praktische tips. ’s Middags kan iedere deelnemers een persoonlijk tuinadvies krijgen en is er ruimte voor alle tuinvragen die er nog zijn. Er is daarom plaats voor maximaal 10 à 12 deelnemers. Het is een intensieve dag waarmee je jaren vooruit kunt en veel inspiratie zult opdoen.

Voor wie. De cursus richt zich zowel op beginners als moestuiniers met tuinervaring.

Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd, en was vervolgens 13 jaar ecologisch tuinder op 2 ha groenteteelt op een ecologische leefgemeenschap in Frankrijk. Dankzij haar heldere, deskundige en inspireerde stijl heeft ze al vele honderden moestuinders een stap verder geholpen.

Meer informatie over Janneke Tops op www.gezondemoestuin.nl

Datum: Zondag 15 maart 2020
Locatie: Natuurlijk Huus, Raalte
Meer info: www.gezondemoestuin.nl en ww.hetnatuurlijkhuus.nl
Aanmelding: per e-mail naar janneketops@gmx.com
of via website www.gezondemoestuin.nl of fb

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten