Geen categorie

Moestuinseizoen weer van start

Vandaag, 27 februari 2021 was de eerste dag dat we weer in de moestuin aan het werk gingen. Het is zeker drie weken eerder dan andere jaren. Meestal begint het nog wat koud en guur . Maar vandaag was een heerlijke zonnige dag.

Ik ben eerst begonnen om nog wat aardappelen uit de grond te halen van het vorige seizoen. Op de achtergrond fluiten de vogels. Ik voel de heerlijke warme zonnestralen op mijn huid. Bij ons wandelen de vergeten aardappelen door de tuin. Dat vinden wij niet zo erg. Op die manier hebben we heel veel aardappelen van goede kwaliteit extra, zonder dat we daarvoor pootaardappelen hoeven aan te schaffen. Ik kom ook vergeten preitjes en knoflook tegen. De frambozenstuiken en andere bessenstruiken geef ik de ruimte. Kleine aardbeienplantjes zet ik in een schoon stukje  grond. Vervolgens maak ik een perceel vrij en poot ik tuinbonen. Ik kom nog wat wortels van vorig jaar tegen. Alles wordt verzameld in mijn tuinmandje. Er is volop postelein en veldsla in de tuin, heerlijke wintersalades. Ook die gaan in de mand. Ondertussen maak ik nog even het kippenhok schoon. Ik bedenk dat het stro met de mest tussen de aardbeiplantjes goed zijn dienst kan doen. Op de strobaal kom ik vier witte eitjes tegen. Die kunnen wij vanavond ook voor het eten gebruiken.

De paden worden gemaaid. Ik kom ook nog wat rammenas tegen en de eerste sprietjes bieslook. Vervolgens verspreid ik mest op het perceel waar de courgettes en pompoenen komen te staan.  Niet eens stram geworden van het vele bukken verlaat een tevreden mens via het tuinhekje de moestuin. Het mandje met de grote verzameling zet ik op het aanrecht om er vervolgens onze zaterdagse soep van te maken. Wat kan het leven toch zalig zijn.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten