Geen categorie

Natuurvoorelkaar kernteam Provincie Overijssel bezoekt ‘t Natuurlijk Huus

Het kernteam “Natuur voor elkaar” houdt zich onder ander bezig met Natuurinclusief bouwen. Daartoe hielden ze op 19 november 2019 een  goed bezocht congres in het Holstohus in Olst. Professionals uit allerlei sectoren, verzamelden zich om zich te laten inspireren, samenwerkingen te smeden en vooral te werken aan een gezondere leefomgeving voor mens en natuur. https://www.congresnatuurlijk.nl/ .

Wij waren één van die bezoekers. Tim Webb van de National Park City Foundation, de stichting die van de stad Londen  het eerste nationale parkstad ter wereld  wil maken sprak:  “We moeten opnieuw leren leven in steden, in coöperatie met de natuur in plaats van in conflict. Prachtige gedachte, als stad in een nationaal park leven. Wie wil dat nou niet? Het vraagt even om denken.

Natuurinclusief zodat de vogeltjes en insecten nestelruimte vinden. Mooie groene omgeving. Prachtig. Maar we hoorden daar  niet over bio-based bouwen. Dan zou het plaatje compleet zijn.

Daarom nodigden we team uit eens bij ‘t Natuurlijk Huus op bezoek te komen. Op die manier konden wij laten zien hoe we dat gerealiseerd hebben in een totaalconcept. Het gaat niet om het één of het ander, maar om het geheel is onze filosofie. Ons leven weer bouwen op de natuur als basis. Dat geeft ons het natuurlijke leven terug in een modern jasje.

Met dank aan het kernteam “Natuur voor elkaar” dat ze op de uitnodiging zijn ingegaan. Met een ontbijt, hoofdzakelijk samengesteld op plantaardige basis, gevolgd door een excursie en afgesloten met een teamoverleg, kijken we terug op een goede ontmoeting.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten