Geen categorie

Nog meer biodiversiteit bij ‘t Natuurlijk Huus

In samenwerking met Gastvrij Salland, hebben we de entree van ‘t Natuurlijk Huus verfraaid. Er zijn appelbomen en perenbomen langs de parkeerplaats geplant. Daaronder is een bloemenmengsel gezaaid voor de bijen. Daar hoort natuurlijk ook een bijenhotel bij. De grote eikenboom bij de entree is gesnoeid, waardoor we hopen dat hij nog vele jaren mee kan. En er is een nieuw informatiebord geplaatst en verwijsborden naar B&B’s, Leemhuus en Natuurlijk Huus.

In een bosje zijn 140 bomen en  struiken geplant, zoals rozenbottel, hazelaar, mispel, zoete kers, lijsterbes en Ribes.             De grond van de parkeerplaats is bewerkt en ingezaaid met gras, klaver, chicorei. Voor de cursusruimte hebben we een strook met inheemse kruiden gezaaid.  Deze kunnen gebruikt worden voor de workshops “Eten uit de Natuur”.

Dit project kwam tot stand in samenwerking met Gastvrij Salland. Hieraan hebben verder meegewerkt: leerlingen van Cibap Zwolle, Dyon Temming (Buitenburo), Floris Poppe (Floris Flora),  Arjan Vreeswijk ( Vreeswijk Groentechniek) , Chiel Wijnhout (Toptree) , Carolien Obdeijn en Duurzame dorpen Dalfsen.

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten