Over ons

t Natuurlijk Huus is een broedplaats voor natuurlijk bouwen, inrichten, wonen en werken. We, Harrie Kiekebosch en Agnes Heethaar hebben ons tot doel gesteld te laten zien dat een natuurlijke manier van leven heel goed haalbaar is, zonder dat je daar luxe voor hoeft in te leveren. Als we iedere keer de meest natuurlijke keus maken, kan de aarde ons met gemak aan.

We willen laten zien hoe het ook kan, staan ook open voor ideeën die niet wetenschappelijk bewezen zijn en willen zeker niet met het vingertje wijzen en zeggen dat het ‘zus of zo’ moet.

Op deze site leggen we onze visie uit. Maar je kunt ook langs komen. Om over onze visie te horen, voor als je bouwplannen hebt, voor een project met de klas, enzovoort. We zijn graag proeftuin voor nieuwe natuurlijke ideeën. En wie wil ervaren hoe aangenaam het is om in een natuurlijke omgeving te werken: je kunt bij ons heerlijk vergaderen in onze natuurlijke vergaderruimtes, met lunch, diner en wandeling als opties.

‘Natuurlijk’ is voor ons een samenvoeging van duurzaam en ecologisch, haalbaar en logisch. ‘Natuurlijk’ heeft immers twee betekenissen. Door ze te koppelen gaat het ene niet ten koste van het andere. Binnen duurzaam en ecologisch kiezen we voor haalbaar en logisch. En andersom. Dat leidt tot gedachten als dat je helemaal niet zuinig op water hoeft te zijn, als je het maar niet vervuilt. Dat kan door alleen maar biologische middelen te gebruiken. En energie is ook het probleem niet, als je maar afstapt van vervuilende opwekking. De zon geeft iedere dag 8000 keer de hoeveel energie, die de aarde op een dag verbruikt!

Je hoeft niet op luxe in te leveren als je voor ‘natuurlijk’ gaat, en je hoeft er niet meer voor te betalen. Natuurlijk wonen en werken is een stuk aangenamer. Natuurlijk eten en drinken is net zo lekker maar wel gezonder. Wat ons betreft komt er naast people, planet en profit een vierde p bij, die van pleasure.

Het is onze bedoeling onze filosofie te delen met anderen. Je zult ons – hopen we – niet met het waarschuwend of wijzend vingertje zien zwaaien. Het liefst vertellen we over hoe wij er over denken, voeren daar een goed gesprek over, en dan zien wel wat er van komt. Onze kennis delen we op meerdere manieren. Via excursies, door onze ruimtes aan te bieden voor vergaderen (je ervaart dan hoe prettig het is in een natuurlijke omgeving te werken), door partners te vragen met ons mee te doen (en hun klanten dan weer over de vloer te krijgen, maar ook door projecten met scholen op te pakken en met leerlingen samen te werken.

‘t Natuurlijk Huus stelt zich onder meer ook ten doel jongeren in contact te brengen met een natuurlijke manier van denken. Basisscholen komen geregeld op excursie. Middelbare scholieren van het Carmelcollege volgen jaarlijks een rondleiding als onderdeel van hun lesprogramma. Een Carmel-leerling maakt zijn profielwerkstuk over ‘t Huus. Het erf is ontworpen en aangelegd door studenten van het agrarisch opleidingscentrum Groene Welle uit Zwolle. Deltionstudenten die de minor Duurzaam Bouwen volgen, komen op excursie, maar mogen ook meebouwen aan onze nieuwe excursieruimte. Leerlingen van Het Cibap maakten bijgevoegde quiz, ze waren ook betrokken bij een wedstrijd voor het maken van de meest natuurlijke stoel. En studenten van Saxion ontwikkelden een deel van ’t Leemhuus.

Nieuwsbrief
Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief (die zo’n 10 keer per jaar uitkomt)? Stuur dan even een mail naar info@hetnatuurlijkhuus.nl

Volg ons ook op Facebook
Volg ons ook op Facebook. Daar geven we natuurlijke informatie, houden je op de hoogte van cursussen en delen interessante artikelen. We vragen je vooral ook mee te doen en denken. Klik hier en ga naar onze facebookpagina. Daar kun je ook reageren op deze site.

Doe met ons mee!
’t Natuurlijk Huus staat open voor meer onderwerpen voor lezingen en/of cursussen. Stuur die ideeën gerust door, of – nog mooier – zet de cursus of lezing zelf op, vanuit ’t Natuurlijk Huus. Klik hier voor ons mailadres.