Onze partners

Een van de doelen van ‘t Natuurlijk Huus is kennis en kunde van natuurlijk leven naar de regio Salland te halen of onder de aandacht te brengen. Daarom zoekt ’t Natuurlijk Huus voortdurend naar partners. Ze kunnen hun natuurlijke kennis en producten op die manier etaleren.

Hoe meer partners, hoe meer ‘t Natuurlijk Huus haar voorbeeldfunctie kan vervullen. Ondernemers grijpen ‘t Natuurlijk Huus met beide handen aan om zich ‘natuurlijk’ te profileren. Ook scholen doen volop mee om leerlingen (en docenten) in contact te laten komen met het gedachtengoed van ‘t Natuurlijk Huus.

De bouw
Herman Harms Ontwerp en Bouwbegeleiding heeft samen met de bewoners het huis getekend, de bouw begeleid en kennis ingebracht bij het kiezen naar natuurlijke oplossingen.

Bouwbedrijf Gebr Meijer is de uitdaging aangegaan deze bijzondere woning te bouwen, daarmee haar kennis inbrengend als het gaat om natuurlijk bouwen, maar ook om kennis op dat gebied te verwerven. Onze excursieruimte is met behulp van ecobouw salland gerealiseerd.

Installatiebedrijf Willemsen heeft grote kennis op gebied van natuurlijke technische installaties zoals warmtepomp van Wolf, wind- en zonne-energie, klimaatbeheersing, waterverbruik. Assink Weustink is de installateur voor onze nieuwe excursieruimte en de leverancier voor zonnepanelen.

Sloop- en grondverzetbedrijf Hoogeboom participeert met leveren en verwerken van gerecycled puin voor fundering en verharding.

Raab Karcher participeert in bouwproducten want levert verrassend veel natuurlijke bouwproducten.

Ecobouwen en Paul Pelgrom van Houtleem en Natuurlijkwarm tekenden voor het stucwerk van leem.

Tonny Koerhuis verzorgde het tegelwerk.

Lenferink Schilderwerken uit Heino en Moose Färg zijn onze natuurverfdeskundigen.

Serco Daktechniek en EPDM Systems gaven het grasdak een natuurlijk water- en worteldicht EPDM-doek.

De tuin
Hovenier/Tuinderij Binnenpoorte legde het grasdak (samen met leverancier Zinco van natuurlijke opbouwproducten van het grasdak).

Ons gras maaien we met automowers en een gewone handmaaier die je moet drukken van Husqvarna, geleverd via Van Gurp Wijhe

Tuinonderhoud doen we met gereedschap van Wolf Garten en accugestuurde machines van Stihl, aangeschaft via LMB Veldman. Deze gereedschappen worden steeds belangrijker omdat we onze tuinen steeds natuurlijker hun gang laten gaan. Dan heb je goed materiaal nodig voor onderhoud.

Met Happy Seeds hebben we velden van natuurbloemen aangelegd.

Elektrisch, thuis en voor de auto
Samen met Huawei en Vamat werken we aan een smart grid systeem. Met een thuisbatterij en een slimme laadpaal van Huawei gebruiken we zoveel mogelijk van de eigen opgewekte energie voor elektrisch in huis én voor de auto. Daarmee bereiden we ons voor op de geleidelijke afschaffing van de salderingsregeling.

De verwarming
Vuurmeesters is specialist in houtgestookte ovens en fornuizen en leemkachels.
ThermIQ (http://www.thermiq.nl/) verwarmt ons Leemhuus met infraroodpanelen.

Greenchoice participeert in zonnecollectoren. Greenchoice is leverancier van groene energie.

De inrichting
Mint Keuken- en Interieurbouw (voorheen Reimert Keukens) maakt natuurlijke keukens.

Coco-mat produceert natuurlijke meubels en bedden.

Boerhof Projecten en Indoned hebben de vergader-, cursus- en excursieruimte ingericht.

Wagenmans Wonen heeft meegedacht in de inrichting van het woondeel.

Keramag produceert natuurlijk vervaardigd sanitair, waaronder ook waterloze urinoirs.

Aquarius Vitaliser vitaliseert alle water voor ’t Natuurlijk Huus, ook gedurende de bouw.

Educatie
De Sharing Nature Foundation tekent voor een nieuwe leermethode voor natuur en milieu-educatie, waarbij ’studenten’ van jong tot oud in de natuur persoonlijke ervaring opdoen met de natuur.

Agrarisch Opleidingscentrum Zone College (voorheen Groene Welle) heeft de tuinen rondom ‘t Natuurlijk Huus ontworpen en aangelegd.

Leerlingen van ROC Deltion College bouwen een tweede verblijfsruimte van ‘t Natuurlijk Huus.

Site
Deze site is gemaakt door Bart Online en  Harrie Kiekebosch Communicatie.