Geen categorie

Peruaanse ceremonie voor de Aarde

Omdat we het zo belangrijk vinden dat er meer besef komt over het leven en de belangrijke verbinding met de aarde, hielden wij een mooie ceremonie voor de Aarde.

Mariska van Dalfsen komt uit Genemuiden, maar woont al vele jaren in Peru. Daar leerde ze een samenleving kennen die al het leven met diep respect benaderd. Er wordt gezongen voor de aarde, mooie offers van bloemen, edelstenen, vruchten, granen  en bladeren gebracht. Er is een diep besef dat we dankbaar kunnen zijn voor alles wat de aarde geeft, zodat wij er kunnen leven.

In onze samenleving is dit besef lang niet altijd aanwezig. Zijn we wel zo’n ontwikkelde samen-leving of zijn we meer een ingewikkelde alleen-leving geworden? Hoe zou ons leven en samenleving veranderen als we dat wel hadden?

Het was een hele mooie ceremonie, waarbij met muziek en zang een mooi compositie van schelpen, edelstenen, bladeren, bloemen, vruchten, granen, veren aan de aarde werd gegeven. We zongen voor het water met liederen uit Peru. Mariska gaf water uit een heilige rivier uit Peru aan de vijver van ‘t Natuurlijk Huus.

Mariska je hebt een heel mooie ceremonie vanuit Peru naar ‘t Natuurlijk Huus in Raalte gebracht.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten