Boeken

Plant als medicijn, “must haves” voor iedereen

Het boek: “Plant als medicijn”, maak je eigen natuurlijke apotheek van Leoniek Bontje, zou een naslagwerk  moeten zijn dat iedereen in de boekenkast heeft staan . De kennis en ervaring die in de loop van de tijd verloren is gegaan, omdat we ons afgekeerd hebben van de natuur, kan op deze manier weer opgedaan worden. “Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn voedsel” is al een uitspraak van Hippocrates, de Griekse grondlegger van de Westerse geneeskunst 400 jaar voor Christus.

Eén van de belangrijkste bezigheden bij ‘t Natuurlijk Huus, is het weer herontdekken van alles wat er groeit in je eigen tuin en omgeving. Te ontdekken wat daarvan eetbaar en geneeskrachtig is. Op die manier kun je zelf zorgen voor je gezondheid en gebruiken wat de aarde je schenkt. Het brengt je heel dicht in contact met het leven en de bewondering en dankbaarheid voor de natuur.

Dit prachtige boek van Leoniek Bontje kan je daar enorm mee helpen. Ze begint met basisrecepten voor thee, tincturen en zalf. Vervolgens behandelt ze de planten die onder te verdelen zijn voor het gebruik van verschillende categorieën. Ze onderscheidt daarin bijvoorbeeld de planten voor eerste hulp bij kleine ongelukken;  voor het zenuwstelsel; voor de spijsvertering en huid- en lichaamsverzorging. Het is een boek die je niet één keer leest, maar steeds weer opnieuw pakt om je kennis uit te breiden. Daarom ook is het een heel waardevol boek om toe te voegen aan je boekenkast. Misschien hoort het wel een vast plek te hebben naast je kook- en gezondheidsboeken. Wij zijn in ieder geval heel enthousiast over het boek en brengen het graag onder de aandacht.

Uitgeverij Terra – www.terra-publishing.com

Prijs:  23,99

Verkrijgbaar bij je (online) boekhandel.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten