Geen categorie

Prachtige muziek, mooie stem, de zang van vogels en kikkers op de achtergrond

Sfeervol openluchtconcert met harp bij Natuurlijk Huus

Ook het tweede ‘Concert voor de Aarde’ bij ’t Natuurlijk Huus was bijzonder sfeervol. Het concert werd verzorgd voor een publiek van zo’n twintig mensen.

Toen aan de rand van het voedselbos de eerste songs ten gehore werden gebracht, had je het gevoel in de middeleeuwen op het plein van een kasteel terecht te zijn gekomen. Dat kwam ook door de ukelele waarop ze zich zelf begeleidde. Later ging ze ook over op harp. Haar repertoire bestaat uit Old, Folk en Swing in Nederlands, Duits en Grieks.

’t Natuurlijk Huus startte vorig jaar met een ‘ceremonie voor de aarde’, verzorgd door Mariska Dalfsen, die daarmee een Peruaanse traditie naar Salland bracht. “Het voelde zo goed om samen stil te staan en je dankbaarheid op een mooie manier te uiten aan alles wat de aarde geeft, dat het naar meer smaakte”, zegt Agnes Heethaar.

In de compositie ‘Trilogie voor de Aarde’ werd met Notre Terre  een klacht vertolkt over hoe we ondankbaar omgaan met de aarde. Met een Spaanse ode kon je zien en voelen hoe je met groene ogen naar de aarde kunt kijken. En met een Engels danklied werd de schoonheid van de aarde bezongen.

We gaan hier een jaarlijkse traditie van maken. Wij zouden het leuk vinden als volgend jaar jongeren uit Salland hun liederen voor de aarde laten horen.  We hebben al een lijntje uitgegooid naar Cultuur in Salland. We zouden dat fantastisch vinden. Jongeren van de toekomst, die hun ouders, broertjes en zusjes, ooms en tantes, opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes en buren meenemen om  hierna te komen luisteren en geïnspireerd te worden door de mooie klanken en de prachtige natuurlijke setting van ‘t Natuurlijk Huus. Iedereen die hier iets voor voelt, mag zich melden.

Info@hetnatuurlijkhuus.nl

06-42871486

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten