Geen categorie

Snertwandeling Heino wandelt door voedselbos ‘t Natuurlijk Huus

Snertwandeling Heino voor Filipijnen wandelt door voedselbos ‘Natuurlijk Huus

Een kleine 600 wandelaars deden zondag mee aan de snertwandeling van Red Horse Company Heino. Daarmee heeft de Heinose stichting enkele duizenden euro’s ingezameld om een aantal huizen te bouwen in een Filipijns vissersdorp. Een paar jaar geleden werd het vreselijk getroffen  door noodweer.

Het was al de twaalfde snertwandeling. Het Heino’s initiatief heeft al behoorlijk wat nieuwe woningen in de Filipijnen opgeleverd. Ook van voor de orkaan die in 2014 over het land trok, want de stenen huizen van de snertwandeling doorstaan zulk weer.

Wij hadden als ‘t Natuurlijk Huus onze vergader- en cursusruimte aangeboden als pauzeplaats van de vijf en tien kilometer wandelaars. Na de pauze ging de wandeling verder door ons voedselbos. Het gaf veel mensen de mogelijkheid om een inkijkje te hebben van ‘t Natuurlijk Huus.  We hebben  veel mensen meteen tekst en uitleg gegeven over ons project. Een beetje natuurlijker leven is geen opgave, alleen maar leuk, gezond en ook nog goedkoper. Daar waren een heleboel mensen in geïnteresseerd. Opvallend was ook de belangstelling voor onze zonnepanelen die we op de grond hebben geplaatst.. Er deden blijkbaar veel mensen uit het buitengebied mee en die hebben allemaal wel een stukje grond om daar hun zonnepanelen voor eigen gebruik neer te leggen.

We willen ook op die manier graag bijdragen aan het vergroten van onderlinge verbindingen tussen mensen, met de natuur en de aarde.

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten