Geen categorie

‘t Natuurlijk Huus viert 10 jarig bestaan

10 Jaar geleden begonnen Harrie & Agnes ‘t Natuuurlijk Huus, omdat ze de wereld steeds vreemder begonnen te vinden: onnatuurlijker, jachtig, gericht op geld, voedsel als industrie, gebruik van pesticiden in de landbouw, dieren als product, werk op kantoren, ongezonde huizen.

Vanuit de zorg voor de toekomst van hun kinderen, besloten ze om het anders te gaan doen, met daarbij de natuur als vertrekpunt.

Dat werd een nieuwe woning, gebouw met natuurlijke bouwmaterialen als bio-beton, leem, inlands hout en een grassedum dak; goede isolatie; huis op het zuiden; natuurlijke energiebronnen van wind, aardwarmte, zon en hout; natuurlijke ventilatie en dampopen muren. De leefstijl veranderde daarin mee: voeding uit eigen tuin en uit de natuur; lekker veel actief buiten lichamelijk werk doen. Geen plastic meer in huis zover als daarin een eigen keus gemaakt kan worden; ecologische schoonmaakmiddelen, boodschappen doen bij een biologische winkel, verminderen van spullen en gebruik maken van de kringloop.

Omdat er heel veel kennis was verzameld en deze kennis ook in de praktijk was gebracht, besloten zij deze kennis en ervaring met zoveel mogelijk mensen te delen via excursies, cursussen. lezingen en workshop om hiermee andere te inspiren om ook stapjes te zetten in een meer natuurlijke duurzame leefstijl . Daarnaast is het ook mogelijk om de ruimtes te huren voor een bijeenkomst, bijvoorbeeld voor een vergadering, inspiratiebijeenkomst of teambuilding.

‘t Natuurlijk Huus wordt veel bezocht door scholen, bedrijven, particulieren, maar ook door stichtingen en vereniging, politieke partijen en overheid.

Wil je ‘t Natuurlijk Huus ook eens bezoeken, stuur dan een  mail naar info@hetnatuurlijkhuus.nl of bel 06-42871486

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten