Geen categorie

Terugblik Natuurlijk Huus bij het Groene Oosten

En dan stapt de cameraman  Julius Hartman en interviewer André van der Zee weer bij ons binnen. Het is 12,5 jaar geleden dat zij de 6 delige documentaire maakte over ‘t Natuurlijk Huus. Deze wordt nog steeds op het Carmelcollege jaarlijks bekeken.

De insteek van het bezoek was om met ons te praten over wat er allemaal is gebeurd 12,5 jaar later. Hoe kijken we terug, wat was succesvol en welke keuzes hadden we nu anders gemaakt?

Aan het groen om ons huis is te zien dat er in ieder geval het nodige is gegroeid. Maar dat geldt niet alleen voor het groen. In die jaren hebben we heel wat mensen bij ons over de vloer gehad. Van excursies, moestuin- en voedselboscursussen, workshops kruidentinctuur maken en leren eten uit de natuur, bedrijven en scholenbezoek en ook de gasten die verbleven in onze B&B. En natuurlijk ons boek dat vorig jaar is uitgekomen.

Ondertussen is het heel normaal dat mensen zeggen dat ze vegetarische of veganistisch eten, we snappen dat de veestapels te groot zijn geworden en dat dit niet houdbaar is, zonnepanelen is voor veel mensen al normaal geworden. Maar ook spullen kopen op Marktplaats of in een kringloopwinkel  is niet meer raar maar eerder trendy.

Steeds meer mensen kloppen ook bij ons aan om hun eigen cursus op onze locatie aan te bieden. Over Ayurveda, De Woudschool en TalentLicht maar ook boekpresentaties, een muziekoptreden of samenwerking met de GGZ. We zijn heel blij dat een brede groep ontdekt dat de natuur veel betekenis heeft.

Sinds vorige jaar vieren we een dag voor de natuur: Fete de l’nature. Dit jaar hopen we daar een mooi muziekfestijn van de maken.

Dit is de link naar de uitzending: https://www.rtvoost.nl/tv/programma/780/Het-Groene-Oosten/aflevering/610016/7

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten