Geen categorie

Tv programma “Iedereen kan het”

Eetbare tuin voor mens en dieren

“Iedereen kan het”

We werden gevraagd onze bijdrage te leveren op het gebied van een eetbare tuin aan het tv programma “Iedereen kan het”. Het gaat om een Green Challenge met uitvinders op het gebied van duurzaamheid. Zes finalisten strijden om een beloning van een half  miljoen.  De tweede plaats krijg tweehonderdduizend en de overige finalisten honderdduizend euro.

Het programma

Het programma wordt verder aangevuld met filmpjes over burgers die laten zien hoe zij duurzaam bezig zijn.  Dit gaat van de uiteinden van gekochte groenten weer in de grond zetten, tot wasmachinewater opvangen voor de doorspoelen van de toilet. In het programma zitten daarnaast studenten die zonnepanelen hebben aangeschaft als studentenhuis. Iemand die een wormenhotel heeft om alle groenafval te verteren tot mooie compost. Een gezin dat alleen nog maar tweedehands koopt. Iemand die probeert een afvalvrije badkamer te hebben door gebruik te maken van kauwtabletten in plaats van tandpasta, een bamboeborstel en een blok zeep voor harenwassen. En een kookliefhebber die laat zien hoe je zelf een groentebouillon kunt maken en dat een nachtje in een ecostoof kunt laten staan. Een ecostoof is een zak waar je de pan in zet nadat die gekookt is. Het isoleert heel goed, waardoor het kookproces zonder energiegebruik vanzelf doorgaat. En wij dus.  Wij promoten om gewassen in de grond te zetten die eetbaar zijn voor mens en dieren. En daarnaast onkruid niet als kwaad te zien, maar als oorspronkelijk voedsel. Je kunt er lekkere pesto’s en salades mee maken of  je kunt het toevoegen in een soep.

Kers op de taart

En als kers op de taart is Juryvoorzitter en astronaut Andre Kuipers in de uitzending. Hij vertelt over de kwetsbaarheid en schoonheid van onze planeet. We hebben er maar één, dus laten we er goed mee omgaan.

Wil je het programma bekijken? Kijk dan op: https://www.npostart.nl/iedereen-kan-het/24-02-2021/POW_04876466?utm_medium=refferal&utm_source=tvblik

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten