Geen categorie

Veel belangstelling

Het lijkt wel of iedereen zich bezig houdt met natuur en duurzaamheid. Er is veel belangstelling voor ‘Natuurlijk Huus. Zo ontvingen we deze week twee Rotary groepen, kregen we twee aanvragen voor het geven van een lezing, twee aanvragen om een teambijeenkomst bij ons houden, kwam iemand de zelfde dag nog uit Amsterdam om onze maandelijkse excursie bij te wonen en kregen we een verzoek om mee te werken aan een podcast.
Toen we 15 jaar geleden begonnen met ‘t Natuurlijk Huus maakten we ons zorgen over hoe we als samenleving wereldwijd het leven hebben ingericht en de schade die dat toebrengt aan dat zelfde leven. Niet alleen aan de aarde en de dieren maar ook aan de mensen zelf. Nu lijkt dat bewustzijn toch wat breder doorgedrongen te zijn. Het ook werkelijk aanpassen van je leven is nog wat lastiger. Voor jongeren lijkt dat gemakkelijker te gaan dan voor ouderen. Zo is het voor veel jongeren al heel normaal om vegetarisch of veganistisch te eten, tweedehands kleding en spullen te kopen, biologische voedingen verzorgingsproducten te kopen en over een andere manier van wonen na te denken. Het is nog niet de grootste groep, maar al wel veel groter dan toen we 15 jaar geleden begonnen. Wat bijzonder is het dat de thema’s die we aansnijden niet meer raar gevonden worden.  Zelfs eten uit de natuur is een onderwerp die al heel normaal gevonden wordt door de bezoekers aan ‘t Natuurlijk Huus. Er is een grote roep om goede regelgeving van de overheid. Helaas duurt dat altijd wat langer.

We blijven hoopvol dat de beweging verder doorgezet wordt. Als de sneeuwbal eenmaal goed aan het rollen is, wordt deze groter en groter. Op naar een meer natuurlijk leven voor het welzijn van al wat leeft.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten