Vergader/cursusruimte huren

Vergader gezond en energiek in ‘t Natuurlijk Huus

‘t Natuurlijk Huus is een prachtige locatie voor vergaderen. Het natuurlijke binnenklimaat houdt vergaderaars bij de les. ’t Leemhuus is gebouwd van natuurlijke materialen en in een natuurlijke omgeving. Binnen strobalen muren in houten spanten afwerkt met leem. Buiten zijn er de weilanden, bossen, koeien, bloemen en planten en Landgoed’t Realaar met statige wandelpaden.

Wij zijn er van overtuigd dat een vergadering of beleidsdag in een natuurlijke omgeving in alle opzichten beter is. Naast dat je even weg bent van je eigen werkplek, ervaar je het natuurlijke binnenklimaat. Dat houdt je fit en energiek, geconcentreerd en creatief. Vanuit de vergaderruimte heb je prachtige vergezichten en ervaar je de stilte en de geluiden van vogels. In de pauze kun je even lekker relaxen met een wandelingetje door het voedselbos, zitten bij de vijver of aan onze picknicktafels.

Je kunt je nog extra laten inspireren door de vergadering te koppelen aan een lezing over of een excursie door ’t Natuurlijk Huus. We kunnen ook samen tot een programma-invulling komen of een bijeenkomst of cursus leiden. Teamcoaching behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast beschikken we over een ruim netwerk van vakmensen op gebied van duurzaamheid en ecologie in de breedste zin des woords. We vullen graag een onderdeel van het programma in.

Service en mogelijkheden

‘t Leemhuus biedt plek tot ongeveer dertig a veertig personen. Je hebt alle vrijheid om de ruimte zelf in te vullen. In overleg is er van alles mogelijk. Als het informeler mag (zowel binnen,  als buiten (picknicktafels voor 16 mensen) , kunnen we wel tot 30/40 gaan. Daarnaast is er een tweede ruimte beschikbaar voor ongeveer 8 personen.

We kunnen de lunch combineren met een inspirerend praatje over het ontstaan van ‘t Natuurlijk Huus en het gedachtegoed dat daar achter zit. We kunnen na de lunch ook een kijkje laten nemen op ons terrein, o.a. voedselbos, huis en tuin.
Kunnen we je lekker maken van een Natuurlijk Huus Lunch?
Soepje: pompoensoep  of brandnetelsoepje b.v. ;
Verschillende soorten brood vers afgebakken;
Pesto zelfgemaakt van natuurlijke ingredienten;
Natuurlijke salade;
Hummus zelfgemaakt;
Eiersalade van onze kippen;
Jam zelfgemaakt;
Lekker vruchtensapje
Na zo’n inspirerende bijeenkomt is het zelfs mogelijk om te blijven overnachten  of er een meerdaagse van te maken. We bieden via Bnb overnachtingsplekken voor maximaal 8 personen. Het is ook mogelijk om met kampeerbus of tentje bij ons te overnachten.

’t Leemhuus van binnen

Onze vergaderruimte heeft natuurlijk de gebruikelijke beamer met scherm, een flip-over en een wifi, tafels en stoelen, informele zitplekken in het raamkozijnen, whiteboard en een projectiescherm.

  • Bij ons kan de wifi bijvoorbeeld ook uit. Dan kun je met een ethernetkabel op internet. En de tafels kun je neerzetten zoals je dat wilt. Sterker nog: de ruimte is ingericht met kringloopbedrijf 2Switch. Je kunt aan het eind van de dag jouw vergaderstoeltje gewoon kopen en meenemen naar huis als je dat graag wil.
  • In het keukentje mag je zelf onbeperkt koffie en thee zetten. En je kunt ook lekker buiten zitten, overdekt of op het terras. Met uitzicht op de boomgaard of de natuurlijke bloemenweide, het voedselbos of de vijver.
  • Je kent dat gevoel wel, dat je na een uurtje het gevoel begint te krijgen dat de airco aan moet. Of juist uit. Dat je behoefte krijgt aan frisse lucht omdat die vergaderhoofdpijn begint op te steken. Als je bij ons vergadert is die kans klein. ‘t Leemhuus is gebouwd met strobalen die afgewerkt zijn met leem. Dan krijg je zogeheten damp-open muren. Die absorberen bij een overschot vocht en warmte en geven dat bij gebrek eraan ook weer af. Op die manier wordt ook zuurstof en co2 gereguleerd. Dat geeft een heel aangenaam binnenklimaat. En omdat we deels verwarmen met infraroodpanelen, kun je ín de ruimte ook even naar een koelere plek lopen!

De natuurlijke bouw zorgt er ook voor dat het altijd aangenaam warm is binnen. De zon schijnt van najaar tot voorjaar lekker binnen voor een natuurlijke verwarming. In de zomer is de grote dak-overstek tegelijk zonwering. De lemen muren houden warmte vast voor als het iets kouder gaat worden.

Met een warmtewisselaar op de wand staat het binnenklimaat voortdurend in contact met het buitenklimaat. Warme binnenlucht wordt afgezogen. Frisse buitenlucht wordt aangezogen. Dat passeert elkaar, waardoor de buitenlucht opwarmt voor het binnen is. (We doen dat met een Air70 van Brink. Dat is een fantastische uitvinding. Er hoeven geen ingewikkelde leidingen voor aangelegd te worden. Je hebt alleen stroom nodig.)

’t Leemhuus is verlicht met LED-panelen. Dat soort verlichting maakt een revolutionaire ontwikkeling door. De panelen die wij hebben hangen zijn gelijk aan daglicht. In de tijd van gloei-, tl- en spaarlamp werden ook daglichtlampen gemaakt. Met LED lukte dat eerder nog niet. Maar nu wel. Daglichtlampen geven het volle spectrum van licht door, alle kleuren van de regenboog zeg maar. Proeven hebben aangetoond dat je van dat volle licht minder snel ziek wordt. Of eigenlijk andersom: dat je van kunstlicht grotere kans loopt ziek te worden. Er is echt verschil in ziekteverzuim waar te nemen!

Interesse?

Heb je interesse om bij ons te komen vergaderen, een ‘heidag’ te houden, een brainstormsessie te organiseren, weg van je eigen werkplek? Neem dan gerust contact op. Dan nemen we graag de wensen door.

Contact
06-42871486
info@hetnatuurlijkhuus.nl