Geen categorie

Vieren van de natuurlijke jaarcycli met ceremonies

Imbolc

is het Keltisch jaarfeest wat de winter afsluit en zich richt op de komst van de Lente. Het is een vruchtbaarheidsfeest. Alles zit nog diep in de donkere Aarde, het is nog niet zichtbaar, maar al wel aanwezig. Imbolc staat voor een nieuw zuiver begin van een periode wat mag groeien en uiteindelijk gaat bloeien.

Imbolc verwijst naar de ronde volle buik, de vrucht, van Moeder Aarde. Het feest is gewijd aan de lichtgodin en vruchtbaarheidsgodin Brigid. Zij is een belichaming van de krachten uit het oosten, die het ochtendlicht en nieuw leven brengen. Men vierde het licht in de duisternis, het ontwaken van het leven.

Imbolc is naast een vruchtbaarheidsfeest, ook een zuiveringsfeest. Een nieuw begin vraagt om een schone, zuivere en frisse start. Maak je huis schoon, maak je geest schoon.

Zondag 6 februari werd bij ‘t Natuurlijk Huus de terugkeer van het licht gevierd met een imbolc ceremonie.
Jacqueline van Koolwijk, Nicole Schmaloer en Lieke Kiekebosch begeleidden de ceremonie waarin de energie van de natuur centraal stond en bewust gevoeld werd. De energie van wakker worden na de donkere maanden, de periode waarin de kriebels beginnen te komen, maar de zaadjes nog niet niet ontkiemen.
Erg mooi om met de natuur (waar we onderdeel van zijn) en met elkaar in verbinding te staan❤️

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten