Geen categorie

Wat kunnen we nog toevoegen aan het Coronaverhaal?

Alle activiteiten liggen stil

En opeens liggen al onze activiteiten stil, met grote spijt in ons hart. Er stonden leuke activiteiten gepland. De workshop Voorjaarsreiniging waarin we in de natuur op zoek zouden gaan , naar  planten die ons lichaam reinigen. Ook de lezing van Yama Voorhorst over zelf genezing van een biopolaire stoornis kon helaas niet doorgaan. Onze maandelijkse excursie en alle andere activiteiten die bij ‘t Natuurlijk Huus geboekt waren, moesten afgezegd worden.

Wat doe je in die tussentijd?

Onze eerste reactie was: niets. We proberen al 11 jaar lang inspiratie te bieden over een natuurlijke levensstijl. Een levensstijl die fijn en gezond is voor jezelf, voor planten en dieren en voor de aarde. Dat zo’n levensstijl veel geluk geeft, dat je er niets voor hoeft in te leveren en dat het fijn is voor iedereen, beseffen veel mensen (nog) niet. Vaak wordt gedacht in de zin van : dan mag je dit of dat niet meer; het is heel moeilijk; het is saai of het is duur. Het tegengestelde is aan de orde: je mag alles, maar je wilt het niet meer.

Natuurlijke, gezonde levensstijl

Het is niet moeilijk, omdat je er bewust voor kiest. Je gaat voor het beste. Verleidingen in de supermarkt blijken niet meer te werken. Je loopt gemakkelijk langs veel schappen heen.  En duur is een rekbaar begrip. Sommige dingen zijn duurder, maar een goede gezondheid is het goedkoopst. Als je veel fietst in plaats van met de auto rijdt, spaart dat brandstof. Kwalitatief goed eten geeft veel meer voldoening, waardoor de behoefte om te snacken afneemt en dat bespaart ook flink. Daarnaast wordt bij de investering van een auto niet gekeken op een honderdje of duizendje extra. Raar dat we dat niet doen met ons voedsel. Dat voedsel gaat ons lichaam in. Gooi maar eens diesel in een benzineauto omdat het goedkoper is. De autoliefhebber denkt er niet over.

Wat nog meer?

Dus ja, wat moeten we dan nog meer doen? Hopen dat deze pandemie de tijd en ruimte geeft aan veel mensen om weer eens goed na te denken over de keuzes die gemaakt worden in het leven. In hoeverre geven ze geluk, plezier, voldoening, gezondheid  of brengen ze op de één of andere manier iets goeds? Uiteindelijk is wat goed is voor jezelf, ook goed voor je omgeving en voor de wereld waar we met zijn allen op leven.                                                                                                                Wij hopen dat de pandemie ons dit gaat brengen.Zo hebben we niet een nieuwe pandemie nodig om onze ogen echt te open voor de grote schoonheid en  waarde van ons leven en van de aarde.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten