Geen categorie

Werkbezoek Telermaat

Telermaat gaat haar duurzame kant meer manifest maken na werkbezoek Natuurlijk Huus

Telermaat, totaalleverancier voor telers, is haar bedrijfsvoering aan het verduurzamen. Om de discussie op de werkvloer aan te zwengelen bracht het team van Telermaat een bedrijfsbezoek aan ’t Natuurlijk Huus in Raalte. Daar kregen ze vooral te horen dat je met verduurzaming vooral gewoon moet beginnen.

Telermaat is op heel wat fronten al lang duurzaam bezig. Om nog meer een maatschappelijk verantwoorde onderneming te worden, wil directeur Jeroen Fase nog een tandje bijschakelen, maar wil hij ook uitdragen wát er al goed gaat. “Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus hield ons een spiegel voor: Als je echt wil, kun je al heel snel best veel betekenen. Als we dat allemaal doen, dán maken we stappen. Denk bijvoorbeeld aan meer lokaal inkopen, minder gebruik van plastic en duurzame producten die je al verkoopt, bovenaan op je website zet.”

Anderen mee zien te krijgen in verduurzaming, is voor Telermaat een voor de hand liggende uitdaging. “We leveren aan telers in het hele land, die kunnen we mooi meenemen in ons duurzame opereren. Als leverancier en totaalpartner kunnen we effectief aan de slag om de teler de komende jaren letterlijk vooruit te helpen! Ook onze afnemers en hun klanten houden zich steeds meer bezig met het thema duurzaamheid. Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus gaf ons ook mee dat de weg er naar toe eigenlijk het belangrijkste is. Onderweg blijven op die duurzame weg, met medewerkers die extrinsiek, maar na de excursie ook meer en meer intrinsiek gemotiveerd zijn. Dat bleek ook uit de oproep aan onze medewerkers met ideeën en voorstellen te komen voor verandering naar duurzaamheid. Denk aan elektrische bedrijfsauto’s, het terugnemen van potten en tray’s voor hergebruik, meer gebruik maken van organische bemesting en plantversterkers en ongediertebestrijding met beesten.

Daar gaan we de komende tijd onze groene doelstellingen mee formuleren. Daarbij is Profit natuurlijk belangrijk. Maar bij ’t Natuurlijk Huus hebben we nog maar weer eens uitgelegd gekregen dat dat je daar de People voor nodig hebt en dat je het uiteindelijk allemaal voor niks doet als je de Planet vergeet.”

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten