Workshop

Workshop Ecologisch bouwen met Kalkhennep

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elke maand geeft Rens Borgers van Eco BouwSalland een workshop bij ‘t Natuurlijk Huus. De ene maand gaat het over biobased bouwen, de andere maand specifiek over bouwen met kalkhennep. Rens is met zijn bedrijf EcobouwSalland een pionier en expert als het gaat om ecologisch bouwen.

 

Kalkhennep

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal. Het is een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Kalkhennep heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals.

Over Rens
Rens beschikt over ruim dertig jaar ervaring in restauraties en renovaties. Hij heeft zich onder meer gespecialiseerd in stro en kalkhennepbouw en deelt met veel passie en energie zijn kennis over deze natuurlijke wijze van bouwen en de daarbij behorende biobased bouwmaterialen. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland.

Data:
Workshop Kalkhennep
Zaterdag van 10-15 uur
18/2
17/6

Aanmelden:
info@hetnatuurlijkhuus.nl

Locatie:
‘t Natuurlijk Huus in Raalte
www.hetnatuurlijkhuus.nl

Kosten:
€ 105,— incl BTW  koffie, thee en lunch.
Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland BV te Heino.

Bereikbaarheid:
Er is voldoende parkeergelegenheid en de locatie is goed bereikbaar per auto en OV.
Route aanwijzingen volgt na aanmelding.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten