Geen categorie

Workshop natuurlijke moestuin

Voor wie?
Deze workshop is geschikt als je binnenkort met een moestuin wilt beginnen of als je al gestart bent maar nog wat handvatten nodig hebt.

Inhoud cursus
We beginnen met de basis, een gezonde bodem. Immers als de bodem gezond is zijn de gewassen die daar opstaan dat ook en dat is dan weer goed voor onze gezondheid. Na dit stuk bodemkunde leg ik uit hoe je het beste je planten (voor) kunt zaaien, het verschil tussen monocultuur en combinatieteelt (polycultuur), hoe ontwerp je een polycultuur, hoe doen we op een natuurlijke manier aan plaagbestrijding en hoe maak je nu een goed teeltplan. Uiteraard is er volop ruimte voor al je moestuin vragen.

Over de docent
Jan heeft een achtergrond in de tuinbouw en volgde in 2011 de permacultuuropleiding bij Helma Röell. Vanaf 2013 is hij betrokken bij verschillende stadslandbouwprojecten. Hier wordt op kleine oppervlaktes een grote hoeveelheid groente en kruiden geteeld, op een ecologische manier, dus zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Locatie
De cursus wordt gegeven in ‘t Natuurlijk Huus, Hogebroeksweg 25 in Raalte.

Datum en tijd
Zondag 13 maart van 10 -17 uur

Kosten en inschrijven
De kosten voor deze workshop zijn € 45,=, dit is inclusief koffie & thee. Je neemt zelf je eigen lunch mee. Opgeven voor deelname kan per mail: jan@hetgroenelokaal.nl.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten