Geen categorie

Zelf cadeautjes samenstellen

We zijn zo gewend geraakt om cadeautjes in een winkel te kopen. Heel vaak kom je dan op cadeautjes die wel leuk lijken, maar waar een andere niet echt behoefte aan heeft. Ondertussen hebben wij spullen in overvloed en hebben we eigenlijk helemaal niet iets nodig meer.

Een fles wijn of een bierpakket lijkt wel even leuk, maar vinden we vaak niet zo persoonlijk. Wat moet je elkaar dan toch wel geven?

Wij zijn helemaal gestopt met cadeautjes kopen in de winkel. Als wij een cadeautje willen geven, bedenken we altijd wat we zelf hebben om te kunnen geven.

Wij stellen onze eigen cadeautjes samen van iets waar onze passie ligt en dat we graag met anderen delen. Het kan gaan om het delen van een mooie plantenstek bijvoorbeeld. We zetten die dan in een mooi potje dat we opscharrelen bij de kringloopwinkel. Plasticfolie en van die rare versierslingers gebruiken we niet. Dat is allemaal maar onnodig afval. We gebruiken een mooie gebruikte papieren tas of zak. Doen er een mooi kaartje bij met een persoonlijke tekst.  Vaak gaat hier ook nog wel een potje zelfgemaakte jam bij.

In het voorjaar zaaien we groenten voor in potjes. Als we veel van iets hebben, gebruiken we dat ook vaak als cadeautje voor iemand die dat weet te waarderen. Ook zaden van bloemen, kruiden of groenten geven we regelmatig cadeau. Daarmee helpen we samen ook de bijen, vlinders en insecten aan nectar en stuifmeel. Iets doen waar je zelf plezier aan beleeft en ook anderen van kun genieten of hun voordeel mee kunnen doen, geeft dubbel plezier. Die zaden doen we in een leuk doosje dat we ook weer bij een kringloop op de kop hebben getikt.

Er zijn nog heel veel meer cadeautjes te delen. Denk aan zelfgemaakte appelmoes, een tas vol pruimen of appels, bramen, bloemen uit eigen tuin, gedroogde kruiden, zelf verzamelde theemix van allerlei gedroogde bladeren die dan in een mooi blikje van de kringloop worden aangeboden, walnoten en hazelnoten, zelfgemaakte chutney van bijvoorbeeld courgette of vlierbessensiroop bijvoorbeeld. Als iemand van muziek houdt, kun je een mooie mix samenstellen persoonlijk samengesteld en toegesneden op die persoon. Als je schildert, kun je een persoonlijk schilderijtje voor iemand maken. Als je goed bent in gedichten of verhalen maken, kun je een mooi persoonlijk gedicht of verhaal maken als cadeau. Als je handig bent met hout, kun je uit afvalhout bijvoorbeeld mooie vogelkastjes maken. Er is zoveel te bedenken.

Geven van je zelf is zoveel persoonlijker, waardevoller en duurzamer

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten