Geen categorie

Zelfs twee voedselboscursusgroepen dit jaar

In 2018 planten we ons voedselbos. Dat deden we niet alleen. Zoals alles doen we dat samen met anderen. In dit geval waren er twee cursusleiders die de cursus aanboden. Wij maakten het mogelijk bij ‘t Natuurlijk Huus. Het interessante van deze cursusopzet was, dat ze direct in de praktijk leerden. Bij ons konden ze niet alleen kennis op doen en tot een  ontwerp komen, maar zij konden het ook meteen realiseren. Wij gaven onze basisideeën aan voor de plek waar het voedselbos mocht ontstaan. Zij mochten daar vrij invulling aan geven. Na twee cursusdagen van kennis, ontwerp en presentatie, kon op de derde cursusdag het gezamenlijk plan samen met veel vrijwilligers uitgevoerd worden. De tegenprestatie was dat wij kookten voor iedereen, zodat we aan het eind samen konden afsluiten en genieten van het behaalde resultaat.

Wat mooi om nu alweer drie jaar later te zien, dat er elk jaar een voedselboscursus heeft plaatsgevonden. En dit jaar zelfs twee.

Reacties

We kregen mooie reacties, zoals:

– Wat een mooie start van de cursus. Een geweldige plek, mooi weer en een inspirerende dag.

– Na lang opgesloten hebben gezeten door corona hebben we op één van de eerste dagen dat het mooi weer is een geweldige start van de cursus.

– Wat een heerlijke plek om te mogen zijn. De rust, de natuur en met elkaar buiten aan de slag gaan.

– Er is zoveel te zien hier.

– Ik heb nog nooit zoveel verschillende insecten gezien.

Daar doen we uiteindelijk voor.

Geweldig en dankbaar dat wij hieraan met ‘t Natuurlijk Huus mogen bijdragen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten